• Robin van Lonkhuijsen

BNV Mobility en Qbuzz ontzorgen de reiziger in Drechtsteden en Alblasserwaard

H'VELD-G'DAM Vanaf 9 december gaat Qbuzz het bus- en treinvervoer vervoer in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden verzorgen. In Vijfheerenlanden is dat tot 1 januari 2019, daarna valt dit deel van het gebied onder de provincie Utrecht.

Het OV aanbod wordt aangevuld met zogenaamde ketendiensten. Dit zijn vraagafhankelijke vervoersdiensten die goed passen in de mobiliteitsconcessie en doelstellingen van de Provincie Zuid-Holland. BNV Mobility en Qbuzz zorgen ervoor zorgen dat reizigers vanaf december 2018 eenvoudig van deze ketendiensten gebruik kunnen maken.

Via de app van TURNN, een dienst van BNV Mobility, worden diverse vervoermiddelen waaronder de BestelBuzz en deelfietsen, aangeboden. Met de TURNN app kunnen reizigers kennismaken met een nieuwe vorm van reizen: vraaggestuurde mobiliteit.

MaaS (Mobility-as-a-Service) is al enige tijd een veelgehoorde term en toekomstvisie. Het doel hiervan is het de reiziger zo gemakkelijk mogelijk te maken en ontzorgen voor, tijdens en na de reis.