Bouw Heeren van Vuren feestelijk gevierd met plaatsing wapensteen

VUREN De bouw van de appartementen en het gezondheidscentrum aan de Dorpsstraat vordert gestaag en de komst van Heeren van Vuren zoals het project heet, mag dan ook wel gevierd worden. Op donderdag 7 december is dat dan ook gebeurd. In het bijzijn van de toekomstige bewoners en andere betrokkenen bij het project stond BM Projectontwikkeling op feestelijke wijze stil bij de bouw van Heeren van Vuren.

Onder het genot van een hapje en een drankje vieren de genodigden de voorspoedige bouw van Heeren van Vuren. Daarnaast stond er iets bijzonders te gebeuren: het wapen van de voormalige gemeente Vuren kreeg een eervolle plek in de gevel van het woongebouw. Het gaat om een replica van de wapensteen die jarenlang op de gevel van het gemeentehuis te zien was. Hoewel het wapen van de voormalige gemeente Vuren al ruim dertig jaar niet meer in gebruik is, hechten Vurenaren er nog steeds waarde aan. ,,Het is deel van de Vurense identiteit," zegt Aart Bijl, historicus en bestuurslid van de Historische Vereniging Vuren. ,,De gemeente kreeg het wapen verleend bij koninklijk besluit in 1926, dus het is waardevol cultureel erfgoed. Helaas verdween het uit het straatbeeld nadat het voormalige gemeentehuis was gesloopt."

Op de plek waar het gemeentehuis stond, verrijst nu Heeren van Vuren. BM Projectontwikkeling en de Historische Vereniging Vuren zagen daarin een unieke kans om het wapen zijn oude plek terug te geven.