• Ria Scholten

Brinkman is een echte topper

Advertorial

SPIJK Vuurwerk Brinkman aan de Haarweg 2b is al meer dan 35 jaar het juiste adres voor goed en veilig vuurwerk. "Het mag dit jaar worden verkocht op vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december", vertelt eigenaar Johan Brinkman. ,,Op zondag 30 december kan er uiteraard ook nog online worden besteld. Voor ons betekent dit dat we in deze hectische periode een dagje kunnen uitrusten. Let op: Afsteken van het vuurwerk is alleen toegestaan op oudejaarsavond vanaf 18.00 uur tot 02.00 uur."

door Ria Scholten

Ook dit jaar heeft het vuurwerkverkooppunt een indrukwekkend assortiment kwaliteitsvuurwerk. ,,Nieuw en uniek in deze regio is de Garden Gnome, een combinatie van fonteinen, kaarsen en boeketten", laat Johan weten. ,,Deze unieke pyrokabouter wil iedereen zeker in zijn tuin. En dan zijn er de compounds, kant-en-klare gekoppelde vuurwerkshows, waarvoor je slechts één lont hoeft aan te steken. In dit verband is de Spectacle X, een anderhalve minuut durende compound van 92 schoten, het noemen zeker waard. Dé topper van 2018 en de prijs van 119,95 euro meer dan waard is de Transbomber met rode bombettes en blinkende palmen. In totaal 2 kilo kruit is verdeeld over 4 cakes. De koper kan rekenen op een zinderende finale. The Big Show bestaat uit zeven cakes die tezamen een complete vuurwerkshow vormen. Als extra toevoeging op deze unieke compound verkopen we nu het Spaceship, bestaande uit 5 cakes en een finale met 5 verschillende schietrichtingen. Iedereen die bij ons vuurwerk aanschaft ontvangt een gratis vuurwerkbril met het dringende advies hem ook daadwerkelijk te dragen. Dit geldt ook voor de omstanders, want hiermee kan veel leed worden voorkomen!"

Johan vertelt verder: ,,We verkopen ook mooie, scherp geprijsde, pakketten met pijlen of cakes of een combinatie daarvan. Wie een pijlenpakket aanschaft is verplicht om een goedgekeurde pijlenstandaard af te nemen. Heel fraai zijn de Bengaalse fakkels in de kleuren rood, groen, geel, blauw en paars. Leuk voor de kids zijn de Turbo Turtles, spinnende en fluitende schildpadden met felgroen licht. Zij vallen onder het Categorie I vuurwerk. Dit houdt in dat het gedurende het gehele jaar mag worden afgeschoten. Wij adviseren ook de kinderen om een vuurwerkbril te dragen. Niet in de folder, maar wel op onze website, staan scherpe aanbiedingen van diverse compounds. Daarnaast zijn er verschillende 1 plus 1 gratis acties."

,,Klanten die een bestelling plaatsen via onze webshop www.vuurwerkbrinkman.nl kunnen via iDeal of creditcard betalen", legt Johan uit. ,,Alle artikelen die in de folder staan zijn terug te vinden in de webshop. Het is ook mogelijk om ter plekke een bestelformulier in te vullen. De bestelling wordt dan door een van onze medewerkers klaargemaakt. De mensen, die op Facebook aangeven Vuurwerk Brinkman leuk te vinden, maken kans op de Juggling Bouncer." Gedurende het gehele jaar verzorgt Vuurwerk Brinkman Professionals vuurwerkshows en confetti- en lasershows voor elk evenement. Bezoek de website voor meer informatie.