Coop en klanten in actie voor de Liedjesfabriek

GORINCHEM Klanten van de Coop supermarkt kunnen acht weken lang hun statiegeld doneren aan de organisatie. Coop verdubbelt het eindbedrag. De Liedjesfabriek bezoekt kinderen in ziekenhuizen met een mobiele muziekstudio. Muzikanten schrijven samen met het zieke kind een persoonlijk lied, dat verwerkt wordt tot videoclip.

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald.

Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met een mobiele muziekstudio, de zogenaamde Liedjesmachine, worden kinderen tot aan hun bed bezocht. Daar schrijven ze met hulp van professionele muzikanten een tekst en zingen of rappen deze in. De Liedjesfabriek zorgt voor een professionele opname en een eigen videoclip. De muzikanten zijn actief in zes kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes.

Patrick Spierts, medeoprichter van de Liedjesfabriek: ,,Kinderen krijgen bij ons de mogelijkheid zich te uiten in tekst, geluid en beeld. Daardoor vergeten ze even alles om zich heen en komt nieuwe energie vrij. Bovendien houden ze er een eigen liedje aan over waar ze apetrots op zijn. Hiervoor hebben we apparatuur, instrumenten én muzikanten nodig. Mede dankzij de statiegeldactie van Coop kunnen we nog meer kinderen blij maken met muziek."

Voor meer informatie: www.coop.nl en www.liedjesfabriek.nl.