Coop en klanten zamelen geld in voor Nierstichting

GORINCHEM Coop komt van maandag 17 april tot 1 juli in actie voor de Nierstichting. Klanten van de supermarkt kunnen hun statiegeld doneren aan de stichting en Coop verdubbelt het eindbedrag. De Nierstichting zet alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en écht kunnen blijven leven.

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen het statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan 1,6 miljoen euro opgehaald.

IN LEVEN BLIJVEN EN ECHT BLIJVEN LEVEN De Nierstichting zet zich op diverse manieren in om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook écht blijven leven. Dialyse houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Voluit leven kunnen nierpatiënten die dat krijgen dan ook niet. De Nierstichting werkt keihard aan een draagbare kunstnier. Hiermee krijgen nierpatiënten hun vrijheid terug. ,,We zijn superblij met deze sympathieke actie", vertelt Corinne Hamming, Specialist Partnerships van de Nierstichting. ,,Coop zegt het precies goed: deze actie laat zien dat je samen, met donaties hoe klein ook, een groot verschil maakt voor nierpatiënten."

Voor meer informatie: www.coop.nl en www.nierstichting.nl.