Curves viert Internationale Vrouwendag

GORINCHEM Internationale Vrouwendag staat sinds 1910 elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. De dag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht.

Ook Curves, de grootste fitnessketen ter wereld speciaal voor vrouwen, staat stil bij de dag en voert internationaal als motto 'Strenghtening Women'. De solidariteit en strijdbaarheid, wat leidde tot de Internationale Vrouwendag, wordt bij Curves vertaald in het thema: Het is tijd voor jou! Word Fit, word Sterk, zodat je resultaat merkt!

Alle Curves-vestigingen in Nederland en zo ook Curves Gorinchem nodigen vrouwen daarom uit om te komen kennismaken en te voelen wat het betekent om lid te zijn van een club als Curves. Een club speciaal ontwikkeld voor vrouwen met het meest onderzochte gezonde lifestyle concept ter wereld.

Sylvia van Driel van Curves Gorinchem: ,,In Nederland zijn we op het gebied van rechten en onderdrukking gelukkig al een heel eind verder. Hier hebben wij weer te maken met hele andere uitdagingen. De vrouw van vandaag levert als duizendpoot topprestaties. Zij regelt, werkt, zorgt en houdt de wereld om haar heen draaiend. Soms wel, maar nog veel te vaak zonder de waardering die zij daarvoor echt verdient.,,Maar hoe sterk wij vrouwen ook zijn, we kunnen niet alles alleen," voegt Van Driel lachend toe. "In je hoofd loopt het soms over zonder dat iemand het merkt, maar wie zorgt er dan voor jou? Bij Curves begrijpen wij juist die knelpunten als het gaat om persoonlijk welzijn en gezondheid. Solidariteit en strijdbaarheid zijn, gelukkig wel op een heel ander vlak, ook dagelijks terug te vinden bij Curves, waar bovendien altijd persoonlijke begeleiding is: een coach om mensen te motiveren, te adviseren en doorlopend de juiste houding te leren. Een maandelijkse evaluatie over vorderingen en doelstellingen is standaard en veel leuke in-club thema's houden 'plezier' hoog in het vaandel.

Voor de mensen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken, zegt Sylvia van Driel: ,,Precies daarom doe je bij Curves een full-Body workout in slechts dertig minuten per keer. En precies daarom is er niets ingewikkeld bij Curves en zijn al onze acties intern er op gericht om vrouwen te ondersteunen en te helpen om die belangrijke regelmaat van sporten te vinden. Solidair!"

Curves geeft vanwege Internationale Vrouwen aankomende maart een cadeau weg: ,,De begeleidingskosten kunnen vriendinnen vanaf 8 maart samen delen. Het is nu tijd voor jullie! Kom samen met je vriendin om je hoofd leeg en je lichaam sterker en strakker te maken. Om waardering te krijgen voor al jouw sportieve aspiraties. Met een figuuranalyse, een doelstelling, voedingsadviezen, maandelijkse evaluaties en een Workout plan. Strijdbaar!", aldus Van Driel.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.curvesgorinchem.nl of contact opnemen met Curves Gorinchem aan het Kazerneplein 15-17 via telefoonnummer: 0183-822644.

Kijk ook voor acties en info bij jou in de buurt over 8 maart op www.internationale-vrouwendag.nl