• Awé Krijger
  • Antwerpen, 30 juni 2017 doop van de Aqua Diamond

    Awé Krijger

Damen bouwt waterbussen voor Antwerpen

GORINCHEM Damen Shipyards gaat vier waterbussen bouwen voor de stad Antwerpen. De waterbussen gaan onderdeel uitmaken van het openbaar vervoer in Antwerpen. De waterbus 2407 is een door Damen Shipyards nieuw ontwikkelde boot.

Het eerste schip is uit voorraad geleverd. De andere drie schepen worden gebouwd bij de Turkse vestinging van Damen Shipyards in Antalya. Dat een van de schepen al direct uit voorraad geleverd kon worden was voor de gemeente Antwerpen een groot pluspunt. Gerbrand Schutten van Aqualiner, het bedrijf dat de waterbussen in Antwerpen zal faciliteren: ,,We wilden de nieuwe waterbussen zo snel mogelijk aan de mensen in Antwerpen presenteren. Dat Damen Shipyards het eerste schip direct uit voorraad kon leveren is een groot voordeel." Schutten is tevens verantwoordelijk voor het succes van de Waterbus in regio Rotterdam. Ook deze schepen zijn gebouwd door Damen Shipyards.

Als alles volgens planning verloopt is de volledige vloot in augustus 2018 afgeleverd. Het eerste schip, de Aqua Diamond, vaart al in de Antwerpse havens. Het werd op 29 juni te water gelaten.

Fotobijschrift:

Van links naar rechts, Damen Sales Manager Jelle Meindertsma met Aqualiner partners Maurice Swets en Gerbrand Schutten.