• Vele handen maken licht werk. Er is met man en macht gewerkt om alles klaar te krijgen.

    Ria Scholten

De PLUS is totaal vernieuwd

Advertorial

GORINCHEM-OOST Goed nieuws voor de klanten van PLUS Elbert van den Doel aan het Dr. H.B. Wiardi Beckmanplein. De supermarkt is in de afgelopen vijf weken helemaal vernieuwd en gaat woensdag 30 mei weer open. Elbert: ,,Bij de feestelijke officiële opening, die tussen 08.30 en 09.00 uur plaatsvindt, zijn de klanten van harte welkom."

door Ria Scholten

Op de vrijdag vóór de officiële opening gonst het in de supermarkt van bedrijvigheid. Verschillende onderaannemers zijn bezig met de laatste loodjes. Nieuwe apparatuur wordt geleverd. Leveranciers en medewerkers zijn bezig met het vullen van de schappen. Elbert is in al die hectiek de rust zelve. Hij is trots op zijn supermarkt, die een complete metamorfose heeft ondergaan en maar liefst een kwart groter is geworden. ,,Het vloeroppervlak is vergroot naar 1.425 vierkante meter", laat hij weten. ,,De winkel is ingericht volgens de PLUS Briljant 2.0 formule, waarbij het volledig draait om 'goed eten, voor iedereen elke dag'. Het assortiment is fors uitgebreid, heeft een nóg verser karakter en zorgt voor nóg meer gemak tijdens het boodschappen doen."

,,De klant vindt hier nu onder andere vers bereide, kant-en-klare maaltijden", vertelt Elbert. ,,Hiermee spelen wij in op het feit dat er in veel gezinnen verschillende maaltijdmomenten zijn. De een komt laat thuis, de ander moet vroeg gaan sporten en de derde moet naar cursus. Op zo'n avond ga je geen drie keer broccoli koken. Drie porties van een maaltijd uit onze eigen makerij zijn dan een uitkomst. Gemakkelijk, lekker en toch gezond! We verkopen ook verse pizza's uit de steenoven, gegrilde kippetjes, soepen en salades. Wie trek heeft in een saucijzen-, frikandel- of kaasbroodje is bij ons ook aan het juiste adres. Deze worden in de winkel vers afgebakken."

,,Op de broodafdeling gaat ook het een en ander veranderen. Zo gaan we brood bakken van deegstukjes, die elke nacht vers worden aangeleverd. Wie zijn brood liever zelf bakt kan er terecht voor meel van korenmolen Nooit Volmaakt uit Gorinchem. De klant vindt in onze winkel nu ook de producten van Landgoed Mariënwaerdt, waaronder jams, chutneys, sauzen en sappen. Eveneens het noemen waard is het bier van Stadsbrouwerij Dukes. Als enige supermarkt in Nederland hebben wij voor creatieve bakkers van taarten en cupcakes een prachtig assortiment ingrediënten van CupCakes."

Elbert vertelt verder: ,,Door het vertrek van Primera en het besluit om die functies over te nemen gaan wij nu ook Staatsloten en krasloten verkopen. Verder wil ik het OV-chipkaart oplaadpunt en onze stomerijservice even noemen. Het assortiment rookwaren is uitgebreid. PLUS is ook dit jaar weer uitgeroepen tot Beste Wijnsupermarkt. De opening van de slijterij, waar sterke dranken verkrijgbaar zijn, maakt het aanbod compleet. Naast de bekende zelfscankassa's bieden wij de klant nu ook de mogelijkheid om zijn aankopen zelf af te rekenen. Online bestellen is mogelijk via plus.nl. En niet onbelangrijk: de parkeerplaats voor de winkel is verbeterd. Ter ere van de opening gaan we 150 prijzen verloten met kans op 1 minuut gratis winkelen."