• In de showroom wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht.

    Ria Scholten

De Toyota Corolla is terug

GORINCHEM Bij Toyota Schouten aan de Avelingen wordt met spanning uitgekeken naar de splinternieuwe Toyota Corolla, die vanaf zaterdag 23 maart in de showroom kan worden bewonderd. Op die dag wordt ook een aantal bijzondere modellen van de Corolla geshowd. De bezoekers worden getrakteerd op een hapje en een drankje.

door Ria Scholten

,,De Toyota Corolla is met afstand de meest verkochte auto van de wereld", vertelt verkoopadviseur Stefan van de Bilt. ,,Er zijn er 45 miljoen van verkocht. Bijzonder is dat de fabrikant tien jaar geleden heeft besloten om de naam Corolla te vervangen door Auris. Ik vind het mooi dat Toyota op dit besluit is teruggekomen en het nieuwste model weer de naam Corolla heeft gegeven."

,,De nieuwe Corolla ziet er sportiever, dynamischer en opvallender uit dan ooit tevoren en is vooral ontwikkeld om meer rijplezier te geven", aldus Stefan. ,,Hiervoor is een nieuw modulair platform met de naam Toyota New Global Architecture (TNGA) verantwoordelijk. Het biedt de rijder niet alleen een hoog rijcomfort en een scherp stuurgedrag, maar ook een beter zicht op de weg en een verbeterde ergonomie. De auto heeft een imposante grille en standaard scherp gesneden LED-koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting. De nieuwe Corolla Hatchback heeft duidelijk meer interieurruimte dan zijn voorgangers. De Touring Sports is ontwerpen in Toyota's nieuwe Design Centre in het Belgische Zaventem. De Sedan is zowel stijlvol als sportief gelijnd. De LED-koplampen en -achterlichten wijken af van die van de twee anderen, waardoor de auto direct herkenbaar is als een op zichzelf staand model binnen de Corolla-familie."

Stefan vertelt verder: ,,Voor het ruimtelijke, moderne en solide interieur is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Dankzij het slankere dashboard is het zicht op de weg verbeterd. Een nieuw stoelontwerp zorgt voor een betere, meer betrokken zitpositie. Het noemen waard zijn ook de 10-inch Head-up display, 8-inch touchscreen en tot 7-inch multi-informatie display. Het JBL Premium Sound System zorgt voor een ongekende soundsensatie."

,,De koper heeft de keuze uit twee hybride versies. Nieuw is de 2.0 High Power Hybrid met een vermogen van 135 kW (180 pk). Hét antwoord op de in populariteit afnemende dieselmotor. Daarnaast is er de super efficiënte 1.8 Hybrid met een vermogen van 90 kW (122 pk). De auto is ook leverbaar als 1.2 Turbo met benzinemotor van 85 kW (116 pk). De nieuwe Toyota Corolla is leverbaar vanaf 23.995 euro (private lease vanaf 349 euro per maand). Voor de zakelijke rijders zijn er de extra aantrekkelijke Corolla Business Editions. Naast de Corolla staan ook de nieuwe RAV4 en de vernieuwde Aygo in de showroom. Bezoekers kunnen die dag genieten van Queenies, de lekkerste borrelsaté van Nederland."