• SHe Fotografie

Drankenhuys van Kempen: Voordeligste slijter van de stad

Advertorial

GORINCHEM Iets langer dan een jaar heeft hij zijn slijterij aan de Arkelstraat. Tegenover de ANWB, naast Bristol. Ronald van Kempen van het gelijknamige Drankenhuys van Kempen is nog een jonkie in de slijterijwereld. Maar wel één met 15 jaar ervaring. ,,Je moet natuurlijk wel weten waar je het over hebt als iemand vraagt om een mooie, volle, rode wijn, een toegankelijke whiskey, of een lekkere gin om thuis te kunnen mixen. Die service bieden we graag."

,,Wat ons onderscheid is ons enorme assortiment, en de prijzen. We zijn voor dezelfde fles euro's goedkoper dan andere slijters. In elk segment zijn we onverslaanbaar. We kopen groot in, bekende merken per pallet, en dat inkoopvoordeel gaat naar onze klanten. We zijn niet aangesloten bij een inkooporganisatie die van alles oplegt, dus we hebben alle vrijheid. Als we ergens mee willen stunten doen we dat gewoon", aldus Ronald van Kempen.

We hebben ze voor dit interview in de winkel geteld. 400 Whiskey's! Waarvan er 50 geproefd kunnen worden. ,,Regelmatig houden we Whiskey-proeverijen in de winkel of op locatie. Voor de gevorderde en beginnende liefhebber. Hele gezellige bijeenkomsten waar onze leveranciers graag aan meewerken. Op zo'n bijeenkomst leer je echt je smaak te ontdekken. Wil je daar een volgende keer bij zijn, we zitten elke keer heel snel vol, loop dan gewoon een keer binnen."

,,Speciaalbieren waren er altijd al. Maar we zien nu een enorme opkomst van micro-brouwerijen. ,,Voor de liefhebber zijn het dus gouden tijden. We hebben een flink assortiment. IPA's, Blond, Tripel, Dubbel. Dat zijn heerlijke bieren voor jezelf of met een paar vrienden. Lekker onthaasten, nippen, sterke verhalen. We hebben natuurlijk ook bijzondere biertjes voor vrouwen…"

,,Kopke Port. Nu nog vragen mensen er om,.. en we hebben het ook. We begrijpen heel goed dat in deze straat voorheen een slijterij zat die ook de Kopke importeur was. Dat hebben ze heel knap gedaan. Maar Kopke staat bij ons niet op nummer één en ligt ook gewoon in de supermarkt. In een blinde test kiezen mensen unaniem voor Taylor's Port. Een tophuis uit 1692, het enige merk dat nog nooit is overgenomen of verkocht en generaties lang top Port produceert'. Maar geloof ons niet, niet direct, 'The proof of the pudding is in the eating' dus alle overtuigde Kopke drinkers dagen we uit voor een blinde test."

,,Wie heeft bedacht dat je het nieuwe jaar alleen kunt inluiden met een fles Champagne maakt vooral de mensen in die wijnstreek blij. De meeste champagnes zijn helemaal niet zo feestelijk. Te grove bubbels, te droog,..Als het niet per se een Champagne hoeft te zijn, maar wel mousserend, zijn er hele lekkere Cava's en Prosecco's. In alle drie de categorieën pakken we voor het einde van het jaar extra uit. Denk aan een hele lekkere, elegante Champagne voor € 24,95. Uiteindelijk draait het altijd om wat je persoonlijk lekker vindt,.. en de prijs."

Drankenhuys Van Kempen is gevestigd aan de Arkelstraat 19 in Gorinchem. De winkel is telefonisch bereikbaar via 0183 515 291. Zie ook: www.drankenhuysvankempen.nl