• Eline Onvlee en partner Danny Rijnberg openden Dots. Conceptstore aan de Langendijk op 3 maart 2018.

    Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Eén jaar Dots. Conceptstore

GORINCHEM Je komt ogen tekort in Dots. Conceptstore. Verschillende planken, kasten en tafels zijn verhuurd aan creatieve ondernemers uit heel Nederland. Dat levert een breed assortiment van onder andere handgemaakte of zelf ontworpen artikelen op. Eline Onvlee en partner Danny Rijnberg openden de winkel aan de Langendijk op 3 maart 2018. Een jaar later bedanken ze hun klanten op zaterdag 2 maart.

door Suzanne Heikoop

De start van Dots. was een sprong in het diepe. Eline: ,,Met twee kleine kinderen en een vaste baan in de kinderopvang, is het spannend om het roer om te gooien. In mijn vrije tijd maakte ik graag creatieve dingen en die wilde ik graag verkopen, maar ik kon geen winkel vinden die bij me past. Daarom heb ik die winkel zelf gecreëerd." En lachend: ,,Nu heb ik geen tijd meer om iets te maken, maar de winkel is er wel. Danny werkt nog vier dagen bij een werkgever en één dag in de winkel. Hij regelt de administratieve kant, ik ben verantwoordelijk voor de winkel en het aanbod."

Ondernemers huren een plekje naar keuze in de winkel en zetten daar hun producten neer. Eline: ,,Dat plekje kan een haakje aan de muur zijn of een hele kast, wat ze maar willen. Wij verkopen, zij krijgen de opbrengst. Inmiddels zijn er 52 ondernemers vanuit het hele land aangesloten, een groot deel al vanaf het begin. Dit vinden we heel bijzonder!" De huurders zijn door Eline geselecteerd. ,,We zijn altijd op zoek naar nieuwe dingen, ik wil geen concurrentie in de winkel en de spullen moeten bij elkaar en de stad passen. Sommige huurders sturen de spullen op, maar er zijn er ook die regelmatig hun artikelen komen bijvullen. De meeste aanbieders hebben webshops. Offline shoppen komt toch weer een beetje terug, omdat mensen gaan beseffen dat fysieke winkels anders gaan verdwijnen en ze het de lokale ondernemers gunnen. Bij ons zijn de producten gewoon beet te pakken en te bekijken."

Dots. Conceptstore heeft naast een mancave en foodstore, ook een enorme kidscorner. ,,Ik miste leuke kinderdingen in Gorinchem. Daarom hebben we nu een speciale hoek met kraamcadeaus, handgemaakte kinderkleding en -accessoires van maken. Verder hebben we onder andere woonaccessoires, stationary, dameskleding en sieraden. De winkel trekt een breed publiek, veel mensen zoeken een cadeautje en komen bij de gezelligste winkelstraat van Gorinchem terecht."

,,Voor de feestdagen was het enorm druk. Soms moesten klanten wachten in de rij, maar daar hadden ze begrip voor. Dat was zo bijzonder! Toen we op social media deelden dat we een weekje weg waren, vroegen mensen die we niet kennen daarna hoe onze vakantie was. Onze klanten zijn echt de leukste en ik ben ze heel erg dankbaar!"

Op zaterdag 2 maart viert Dots. Conceptstore haar éénjarig bestaan. ,,We hebben leuke kortingen, goodiebags bij besteding vanaf 20 euro en cadeautjes voor alle kinderen. Op is op. Iedereen is welkom!

Dots. Conceptstore - Langendijk 18 in Gorinchem.
www.dotsconceptstore.nl
dots.conceptstore op Facebook en Instagram.

Openingstijden: dinsdag tot en met (koop)zondag: 10 tot 17 uur, donderdag tot 21 uur.