• Ria Scholten

Een ondernemer met passie

Advertorial

GORINCHEM Martijn Donkers is sinds 8 mei de trotse eigenaar van de Bakker Bart vestiging op de hoek van de Botersteeg en de Gasthuisstraat. Hij is iedere morgen vroeg uit de veren om ervoor te zorgen dat het warme, vers gebakken brood op tijd in de schappen ligt. Martijn: ,,Ik ben brood- en banketbakker en voel me in deze winkel helemaal op mijn plaats."

Martijn was al vijftien jaar in de branche werkzaam toen hij een jaar of vijf geleden bij Bakker Bart in dienst kwam met de intentie om op termijn een eigen zaak te beginnen. ,,Ik heb er veel geleerd en in een groot aantal van de 170 filialen een kijkje genomen", laat hij weten. ,,Het is fijn dat ik als franchisenemer met vragen altijd bij de Bakker Bart organisatie terecht kan. Het zelfstandig ondernemerschap bevalt me prima. Mijn vrouw Manon werkt drie dagen per week in de winkel en verricht daarnaast de nodige ondersteunende werkzaamheden, zoals het opstellen van de werkroosters. Wij worden bijgestaan door een team van acht parttime krachten, waar we heel trots op zijn."

In de gezellig ingerichte winkel zijn de vitrines gedurende de hele dag goed gevuld. ,,Wij houden niet van nee verkopen en daarom wordt het assortiment de hele dag aangevuld met vers gebakken producten", laat Martijn weten. ,,De klant vindt bij ons een ruim assortiment brood, broodjes, zoete en hartige snacks en gebakjes. Bij de broodjescorner kunnen zij terecht voor belegde broodjes,  diverse panini's en tosti's en verse smoothies en sappen."

Martijn vertelt verder: ,,De mensen weten onze lunchroom steeds beter te vinden. Tot 10.00 uur serveren wij voor 2,75 euro een heerlijk ontbijtje bestaande uit een belegd Mini Bartje, een roomboter croissant met jam, koffie of thee en verse jus d'orange. In de middagpauze kan worden genoten van een smakelijke lunch. Graag wil ik de aandacht vestigen op onze bezorgservice. Bestellen is mogelijk via de website www.bakkerbart.nl en via e-mail:  gorinchem.botersteeg@bartnet.nl. De bezorgkosten bedragen 3,50 euro. Bestellingen vanaf 30 euro bezorgen wij gratis in Gorinchem en omstreken."

,,Uiteraard spelen we met ons assortiment nu al in op de feestelijke decembermaand", klinkt het enthousiast. ,,In de aanloop naar Sint Nicolaas verkopen we onder andere pepernoten, kruidnootjes, speculaas en roomboter amandelstaven. Nieuw in het assortiment en het proeven meer dan waard zijn het speculaasbrood en de appelwalnotenbol. Zodra Sint het land uit is kan in de winkel een bestellijst voor de kerstproducten worden opgehaald. Hierop staat een feestelijk assortiment met als topper ons rijk gevulde kerstbrood. Voor bedrijven kunnen wij met veel plezier een kerstontbijt verzorgen."

,,De zondag voor de kerst zijn wij geopend, evenals op Oudejaarsdag. Op de laatste dag van het jaar hebben wij een kraam voor de deur met overheerlijke vers gebakken oliebollen en appelbeignets."