• v.l.n.r. Henk Ruitenberg, Cor-Jan van Lopik, Arto van der Grijn en Arie de Roode.

    Eigen foto

Een unieke samenwerking

GORINCHEM Vijf ondernemers in het Piazza Center en een wijnhandel in Arkel hebben hun krachten gebundeld. Zij lanceerden gezamenlijk hun webshop Boodschappenthuis.nl. De deelnemende winkels zijn De Groentetuin, Speciaalbakkerij Van der Grijn, Slagerij Gelderblom Gorinchem, Visspecialist Van Lopik, Alexanderhoeve kaas en noten en Wijnhandel Van Ouwerkerk.

door Ria Scholten

"We liepen al langer met het idee rond om op deze manier te gaan samenwerken, maar vroegen ons af of onze klanten hiervoor open zouden staan. Omdat steeds meer mensen online gaan shoppen hebben we uiteindelijk besloten om deze stap te zetten", vertelt Cor-Jan van Lopik. Hij heeft de formule samen met Henk Ruitenberg, Arto van de Grijn en Arie de Roode bedacht. ,,Met uitzondering van Van Ouwerkerk liggen onze zaken op een steenworp afstand van elkaar", legt hij uit. ,,Zij sluiten qua assortiment uitstekend op elkaar aan. Je kunt stellen dat de mensen bij onze webshop de ingrediënten voor een complete en gevarieerde maaltijd kunnen bestellen, maar ook kant-en-klare en luxe producten."

,,Producten die voor 23.00 uur zijn besteld worden de volgende dag geleverd", vult Henk aan. "De klant heeft de keuze tussen verschillende aflevertijdstippen: van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 11.00 uur of tussen 18.00 en 20.00 uur. Op zaterdag bezorgen wij alleen tussen 09.00 en 11.00 uur. Bestellingen vanaf 25 euro worden gratis bezorgd. Alle bestelde producten kunnen in onze zaak (De Groentetuin) tijdens de openingstijden worden afgehaald. Dit is mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur of tussen 12.00 en 18.00 uur. Op zaterdag is dit mogelijk tussen 09.00 en 12.00 uur of tussen 12.00 en 16.00 uur."

Ook slager Arie de Roode is enthousiast over de webshop. ,,De klant heeft de keuze uit een enorm assortiment bestaande uit aardappelen, groente en fruit, vis-, schaal- en schelpdieren, kaas en noten, salades, maaltijden en amuses, vlees en vleeswaren, brood en bakkerijproducten, zuivel, frisdranken en sappen en bier, wijnen en andere alcoholische dranken."

,,Het mooie van onze samenwerking is dat we elkaar versterken. We hebben immers alle zes het begrip kwaliteit hoog in het vaandel staan", vindt Arto. ,,Het is mooi dat klanten met één druk op de knop alle verse spullen voor een ontbijt, lunch, diner of borrel kunnen bestellen, maar ook de dagelijkse boodschappen. Wij bezorgen in Gorinchem en de omliggende plaatsen Arkel, Dalem, Giessenburg, Hardinxveld-Giessendam, Herwijnen, Hoogblokland, Hoornaar, Meerkerk, Schelluinen, Sleeuwijk, Vuren, Werkendam en Woudrichem."

De heren hebben er alle vertrouwen in dat de webshop een succes zal worden. ,,Wij merken dat onze klanten snel vertrouwd raken met het shoppen in onze webwinkel", laten zij weten. ,,Graag willen we de aandacht vestigen op onze Kortings10-daagse. Wie in de periode van woensdag 23 mei tot en met zaterdag 2 juni voor minimaal 25 euro aan producten bestelt, ontvangt 10 euro korting. Bestel online met kortingscode 10daagse. Zie ook onze Facebookpagina."