• Willemieke Steen

Electrokampioen opent deuren

Advertorial

GORINCHEM De binnenstad is weer een elektronicawinkel rijker. Afgelopen zaterdag openden Faruk Koruyucu en Deniz Eykan hun winkel in het oude pand van Its Electronics aan de Kwekelstraat. Electrokampioen is een volledig zelfstandige winkel met een uitgebreid assortiment grote en kleine huishoudelijke apparaten, witgoed en televisies.

De jonge ondernemers (beiden 31 jaar) zijn goede vrienden en hebben jarenlange ervaring in de branche. ,,We zijn al meer dan tien jaar collega's van elkaar. Ooit begonnen we als stagiair, later kwamen we parttime in dienst en uiteindelijk hebben we ook fulltime in de branche gewerkt", aldus Faruk. Hoewel ze het goed naar hun zin hebben gehad, hadden Faruk en Deniz altijd al de ambitie om voor zichzelf te beginnen. De keuze om een eigen winkel te openen was voor hen dan ook snel gemaakt. Beide mannen komen oorspronkelijk uit Rotterdam en vonden in Gorinchem de perfecte plaats voor hun winkel. ,,We hebben gekeken naar de vraag en het aanbod en kwamen erachter dat in Gorinchem mooie kansen voor ons liggen. Het is een mooi pand met een goede locatie. En dat het vroeger ook een elektronicawinkel was, is ook een pluspunt", aldus Deniz.

Electrokampioen is een geheel zelfstandige winkel. Faruk vertelt: ,,We hebben onze eigen plannen en ideeën over de prijsbepaling, de formule en de inrichting van de winkel. Door onze ervaring weten we wat de klant verwacht en kunnen we daar goed op inspelen." Persoonlijk contact staat bij de mannen dan ook hoog in het vaandel. ,,We bieden onze klanten het hele pakket: van advies en verkoop tot installatie en, nog belangrijker, de nazorg. Iedereen is bij ons welkom voor een vrijblijvend advies onder het genot van een kopje koffie. Door ons uitgebreide assortiment hebben we voor elk budget een passend product", aldus Faruk.

Alle klanten van Electrokampioen krijgen een deskundig advies op maat. ,,Iedereen is bij ons welkom. We proberen voor iedere persoon en elke portemonnee een passend product te vinden. Ook als we een product niet in de winkel hebben, kunnen we het voor de klant bestellen. We kunnen alles leveren", aldus Deniz. Bang voor concurrentie van internetaanbieders zijn de mannen dan ook niet. ,,We kunnen goed concurreren met de internetaanbieders omdat we ook de internetprijzen kunnen aanbieden aan onze klanten. Dat is het voordeel van het feit dat we zelfstandig zijn. Wij bepalen wat we doen met de prijzen en worden hierin niet beperkt door een bestaande formule."

In eerste instantie gaan Faruk en Deniz de winkel zoveel mogelijk zelf runnen, maar ruimte voor stagiairs is er altijd. Faruk: ,,We zijn zelf ook ooit als stagiair begonnen en we weten hoe belangrijk een goede stageplaats is. We willen graag onze kennis en ervaring overbrengen op studenten en hen net zo enthousiast maken als dat wij zelf zijn."

Electrokampioen is van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.30 uur tot 17.30 uur en op donderdag tot 20.00 uur. Aan een website wordt nog gewerkt. De winkel is al wel te vinden op Facebook: Facebook.com/Electrokampioen.