• Ria Scholten

Emiel houdt er bijna mee op

Advertorial

GORINCHEM ,,Na heel goed te hebben nagedacht en lange gesprekken aan de keukentafel hebben we besloten om Drogisterij Emiel per 1 februari 2018 te sluiten." Aan het woord is het echtpaar Emiel en Jacques Bouwhuis dat jarenlang het gezicht was van de gezellige winkel aan de Marinus Spronklaan. ,,Het was geen gemakkelijke beslissing", laten zij weten. ,,Tussen iets van plan zijn en iets daadwerkelijk ondernemen zit een wereld van verschil." 

Wie de winkel binnenstapt heeft niet het gevoel dat de deur over twee maanden definitief dichtgaat. Emiel en Jacques verlenen nog steeds de service die de klanten van hen gewend zijn. Waar nodig geven zij een deskundig advies. Klanten kunnen bovendien altijd rekenen op een luisterend oor. ,,Nu we de klanten gaan vertellen dat we gaan sluiten komt het wel erg dichtbij", beseft Emiel. ,,Zeker als zij emotioneel op het bericht reageren. Wat gaan we ze missen. Alle lieve mensen met hun verhalen, soms vrolijk, maar vaak ook heel verdrietig. Hele generaties hebben we zien opgroeien."Desondanks zijn Emiel en Jacques ervan overtuigd dat zij de juiste beslissing hebben genomen. ,,Wij hebben nu nog de spirit om de zaak op alle fronten goed af te handelen", vertelt Emiel. ,,Een van de redenen waarom we nu willen stoppen is de negatieve beeldvorming rond de natuurgeneeskunde. Eeuwenoude kennis wordt zomaar van tafel geveegd. Wat zou het mooi zijn als de conventionele en natuurgeneeskunde complementair kunnen worden toegepast. Gelukkig gebeurt dit stapje voor stapje steeds vaker."

Naast de gevoelsmatige kant moet er ook in praktische zin veel worden geregeld. ,,Wij zullen alles netjes afhandelen", vertelt het echtpaar. ,,De mensen die in het bezit zijn van een of meerdere volle Ringzegelboekjes roepen wij op om die tijdig in te leveren. Onze zegelvoorraad is nog beperkt en we kopen geen nieuwe meer in. De spaarkaarten van New Care moeten voor 1 februari worden opgehaald. Deze klanten kunnen verder sparen bij de Dio drogist in Meerkerk en de DA drogist in Gorinchem-Oost."De bestaande voorraden worden met fikse kortingen verkocht. ,,Op voedingssupplementen en aanverwante artikelen geven wij 20 procent korting", laat Emiel weten. ,,Alle geuren, cosmetica, verzorgingsproducten, haarverven en dergelijke gaan met 40 procent korting de deur uit. Het Bewust Winkelen concept blijft tot 1 februari gewoon van kracht. Wel wil ik even aangeven dat wij op deze artikelen geen korting geven."

Eind januari geven Emiel en Jacques een afscheidsborrel voor alle trouwe klanten en relaties. ,,Graag proosten wij met hen op een gezonde toekomst. We hebben wel een beetje het gevoel dat wij hen in de steek laten", vertellen zij. ,,Nu al willen wij iedereen bedanken voor het in al die jaren in ons gestelde vertrouwen Zonder anderen te kort te willen doen willen wij onze lieve vriendin Riemke en haar man even noemen, die ons in al die jaren door dik en dun hebben gesteund."