• RUUD KOEDAM

Fietskoeriers.nl nu ook in Gorinchem

GORINCHEM Fietskoeriers.nl, de eerste en enige landelijk dekkende pakket bezorgservice op de fiets, bezorgt nu ook in Gorinchem. Daarmee groeit het peloton naar 33 steden en worden pakketjes op een schone en gezonde manier bezorgd. De vestigingen in Leeuwarden en Gouda volgen later in juni. In Gorinchem werkt de Fietskoerier.nl samen met De Gorcumse Fietskoerier Marcel Herrewijn.

De Gorkumse Fietskoerier is vanaf eind oktober 2017 actief in geheel Gorinchem en Dalem. Marcel Herrewijn is de trotse eigenaar en heeft in de eerste maanden ruim 40 klanten in zijn bestand. Assa Abloy Hospitality Benelux, Datema Amsterdam nautische boekhandel, Meis Brandbeveiliging en Arie Romijn beglazingsmaterialen gaan de pilot met Fietskoeriers.nl uitvoeren.

,,In deze branche is volume het toverwoord," zegt Marcel Herrewijn. ,,Je moet gewoon meer dan 15 pakketten per dag verzenden om mee te doen. En na 7 maanden kan ik dus zeggen dat ik dat volume ga halen." Herrewijn vervolgt: ,,En door nu van start te gaan met Fietskoeriers.nl verwacht ik dat meer Gorkumse ondernemers nieuwsgierig worden hoe die fietskoeriers het toch maar voor elkaar krijgen. Want 1 ding is zeker: duurzaam verzenden wordt steeds belangrijker!"

De fietskoerier haalt de pakketjes op bij de webshop of bedrijf en brengt het naar de hub aan de rand van de stad. Groengasauto's brengen de pakketjes naar het sorteercentrum. Na sortering gaat het naar de stad van bezorging. Bij de hub laadt de fietskoerier de pakketjes in zijn vrachtfiets en bezorgt het bij de klant. Dagelijks staat een peloton van zo'n 600 fietskoeriers klaar. In Gorinchem bezorgt De Gorkumse Fietskoerier voor Fietskoeriers.nl. Bezorging op dag van bestellen kan, maar een dag later kan ook. In de buitengebieden wordt bezorgd met groengasauto's.

,,We rijden dus eigenlijk op groengas en bruine boterhammen", concludeert Nick Vreeswijk, operationeel manager van Fietskoeriers.nl. ,,Het is fantastisch om terug te horen van de koeriers hoe enthousiast de mensen zijn waar we bezorgen. Juist dat is ook veel waard voor de webshops waar we voor werken."

Inmiddels bestaat Fietskoeriers.nl al bijna 3 jaar en heeft het zich al ruimschoots bewezen. 98% van de pakketjes wordt bij de eerste poging bezorgd. ,,Dat hoge percentage komt ook omdat de klant tot het laatste moment het afleveradres mag wijzigen. We fietsen graag een stukje om en dan hoeven we ook niet de volgende dag terug te komen met datzelfde pakketje," legt Nick uit.

Fietskoeriers.nl is ambitieus. ,,Eind 2018 willen we tienduizend pakketjes per dag bezorgen. We liggen op koers," weet Nick Vreeswijk. ,,Meer steden zullen volgen. Het peloton groeit en daar wordt volgens mij iedereen beter van, want fietsen maakt de wereld mooier." Fietskoeriers.nl is een samenwerking tussen 23 fietskoeriersbedrijven. Cycloon Post & Fietskoeriers is grootaandeelhouder in het platform, voert de directie en verzorgt de ondersteuning. Fietskoeriers.nl werd eind maart door een vakjury van Thuiswinkel.org verkozen tot meest innovatieve initiatief in de e-commerce. In Gorinchem werkt de Fietskoerier.nl samen met De Gorcumse Fietskoerier Marcel Herrewijn.