• Kees Osseweijer

Fitness als totaalconcept

Advertorial

GORINCHEM Deze zomer opende Erwin Lagcher aan de Avelingen-West 28 A zijn tweede vestiging van 'Personal Fitness Nederland' na in Schoonhoven met dit concept al een succesvolle start gemaakt te hebben. Enthousiast legt hij uit dat een gezonde levensstijl meer is dan sporten alleen. Het 'Fit for Life' programma is een totaalpakket van sport, voedingsadvies op maat en persoonlijke coaching.

door Kees Osseweijer

Erwin: ,,Aan het begin van een traject maak ik afspraken met de cursisten. Als die nagekomen worden, durf ik te beloven dat alle vastgestelde doelen behaald worden. Zo niet, dan gaan we kosteloos door. Het succes van het programma zit in de persoonlijke begeleiding en het evenwicht tussen beweging, voeding en mental coaching."

Vaak doemt bij het woord 'fitness' een beeld op van een zaal vol toestellen waarop een breed scala aan sporters zich in het zweet werkt. Individuele coaching die zich ook richt op een gezond voedingspatroon en gedragsverandering is dan vaak moeilijk te realiseren.

,,Prachtig dat mensen enthousiast beginnen, maar doodzonde dat ze soms al na een paar maanden afhaken. Het is enorm belangrijk om gezond en fit door het leven te gaan, ook voor je zelfvertrouwen en het voorkomen van stress. De Oosterse geneeskunde richt zich ook op het voorkomen van ziekte. Onze manier van werken is hierop gericht."

Naast een wekelijks persoonlijk programma kunnen de klanten ook deelnemen aan open groepstrainingen van ongeveer 10 personen en kleinere persoonlijke trainingsgroepen. Tijdens de trainingssessies wordt het trainingsprogramma besproken en worden doelen gesteld. Ook krijgt men een persoonlijk trainingsprogramma mee, eigen fitnessmateriaal voor trainingen thuis en een persoonlijk voedingsadvies. Erwin richt zich ook op projecten voor bedrijven want succesvol veranderen, van binnen naar buiten, is ook van het grootste belang voor de arbeidsproductiviteit en een gezonde werksfeer.

Erwin: ,,Ik ben nog volop bezig met het opbouwen van mijn netwerk in Gorinchem en ik probeer samenwerking te zoeken met verwante ondernemingen. Op donderdagavond kan men al bij ons terecht voor yogales. En mijn collega Joy is ook oefentherapeut Caesar, binnenkort met haar eigen vestiging hier. Samen willen we u helpen om een gezonde levensstijl te creëren."

Erwin Lagcher is een enthousiaste ondernemer, die zelf meer dan twintig jaar ervaring heeft in het fitnessbedrijf en verscheidene Oosterse vechtkunsten. Als franchisenemer van Personal Fitness Nederland wordt hij telkens (bij) geschoold in de kennis die nodig is om het concept met succes uit te voeren. In individuele gevallen komen soms problemen naar voren, die om gespecialiseerde hulp vragen. Dan zal de klant in goed overleg doorverwezen worden.

Erwin: ,,Ik besef heel goed dat het niet altijd makkelijk is om je eigen weg te vinden naar een gezonde levenswijze. Het is goed om te beseffen dat je een jaar moet investeren om daar een je leven lang baat bij te hebben!"