• Arriva

Gratis reizen met Arriva

GORINCHEM Arriva biedt reizigers tijdens Pinksteren gratis reizen met de bus aan. De vervoerder doet dat om vaste klanten te belonen, en te stimuleren de bus ook te gebruiken voor andere bestemmingen dan school of werk. Tegelijkertijd is de actie bedoeld om nieuwe reizigers te laten kennismaken met de voordelen van de bus.

Wie van de actie wil profiteren, kan eenmalig het abonnement Gratis OVdagen DAV op zijn (persoonlijke of anonieme) OV-chipkaart zetten. Het abonnement kan worden aangevraagd voor reizigers van 12 jaar en ouder. Per volwassene met abonnement mogen er (maximaal) drie kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar gratis meereizen. Zij krijgen bij het instappen een gratis Kinderritkaart die tijdens deze OV-dagen ook geldig is vóór 9.00 uur. Kinderen t/m 3 jaar reizen bij Arriva altijd gratis en zonder vervoerbewijs mee. Het totale reisgezelschap mag echter niet meer dan acht personen tellen.

AANVRAGEN Gratis OVdagen DAV kan worden besteld via arriva.nl/webshop. De reiziger betaalt daar via iDEAL 0,01 euro voor de verificatie van het OV-chipkaartnummer. Binnen (maximaal) twee werkdagen na afronding van de bestelling krijgt de reiziger dan bericht dat hij het abonnement op zijn kaart kan laden (in de bus of bij een oplaadpunt in de buurt). Het abonnement kan ook worden aangevraagd en afgehaald bij het Arriva OV Servicepunt in Dordrecht of Gorinchem.
Met het abonnement op zijn OV-chipkaart kan de reiziger tijdens Pinksteren (en straks ook op alle zondagen in juli en augustus) gratis reizen met de stads- en streekbussen, HOV-buslijnen (Qliners) en Bel- en buurtbussen van Arriva in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De Nachtbus, Waterbus en trein van Arriva (MerwedeLingelijn) zijn van de actie uitgesloten. De reiziger checkt op de speciale OV-dagen wel gewoon in en uit; er worden alleen geen reiskosten afgeschreven. Voor meer informatie over deze actie en de actievoorwaarden kan de reiziger arriva.nl/ovdagen raadplegen.

STADSKAARTJE Wie op andere dagen dan de gratis OV-dagen snel, makkelijk én voordelig met het openbaar vervoer wil reizen, kan bij Arriva het Stadskaartje kopen. Een bus- of treinkaartje speciaal voor wie naar het centrum van Dordrecht, Gorinchem, Rotterdam of Utrecht wil. Om te shoppen, een museum te bezoeken of lekker uit eten te gaan. Het retourtje is geldig op koopavonden in het centrum na 18.30 uur, het hele weekend vanaf 9.30 uur én op speciale dagen na 9.30 uur. Meer informatie staat op arriva.nl/stadskaartje.

De reis kan eenvoudig vooraf worden gepland via arriva.nl. Deze site geeft actuele informatie over de dichtstbijzijnde opstaphalte, de vertrektijden en de halte dicht bij de bestemming.