• Zaterdagochtend 7 april ging de Rabobank Hockeyschool Rapid officieel van start.

    Mike Rijnders

Hockeyschool feestelijk van start

Advertorial

GORINCHEM De jaarlijkse open dag van G.H.C. Rapid kreeg afgelopen weekend een extra feestelijk tintje. Op een zonnig en drukbezocht sportpark Molenvliet ging zaterdagochtend namelijk ook de Rabobank Hockeyschool Rapid officieel van start. Dit gebeurde in bijzijn van vele genodigden en belangstellenden. Daarnaast viert de Gorcumse hockeyvereniging dit jaar haar 85e verjaardag.

Door Mike Rijnders

Alweer ruim een jaar is de Hockeyschool een belangrijk onderdeel van Rapid. De vereniging heeft dit initiatief in het leven geroepen om op deze manier jonge kinderen kennis te laten maken met de hockeysport. Zo kunnen de jeugdige geïnteresseerden eerst enige basiselementen onder de knie krijgen, voordat zij daadwerkelijk competitief aan de slag gaan. Langs deze weg kunnen kinderen er op een speelse en leuke manier achter komen of de hockeysport aan hen besteed is. Sinds afgelopen zaterdag heeft de Rabobank zich officieel verbonden aan de Hockeyschool. Namens de Rabobank was directievoorzitter Martijn Spijk aanwezig om het sponsorbord te onthullen en daarmee de Rabobank Hockeyschool Rapid officieel te maken. ,,De Rabobank en Rapid zijn al geruime tijd aan elkaar verbonden en daar zijn wij hartstikke trots op. Wat ons betreft is dit een lange termijn project en gaan wij voor een langdurige en succesvolle samenwerking. De Rabobank vindt het belangrijk om kinderen te laten sporten en wij zetten ons graag in om mooie sportverenigingen en initiatieven te ondersteunen, daar is dit een prachtig voorbeeld van", legt Spijk uit.
Tijdens de open dag van Rapid was er uiteraard niet alleen aandacht voor de Hockeyschool, maar werd ook het rolstoelhockey en het jeugdhockey letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. ,,Bij Rapid staat het verenigingsleven hoog in het vaandel en wij willen graag uitdragen dat hockey echt voor iedereen is. Als vereniging met gezonde ambitie vinden wij het ontzettend belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij ons", sprak voorzitter Jeroen Coers.

Dat het Rapid niet ontbreekt aan ambitie was ook zaterdagochtend te zien. Niemand minder dan Floris de Ridder, momenteel speler van Eredivisionist Kampong, heeft zich sinds enige tijd verbonden aan de club. De Ridder, zelf begonnen met hockeyen bij Rapid, heeft naast zijn succesvolle hockeycarrière zijn eigen bedrijf in clinics en trainingskampen.

,,Samen met mijn vader Martin geef ik wekelijks training aan Heren en Dames 1, maar ook aan MA1 en JA1 (de hoogste jeugdteams, red.)", begint hij te vertellen. ,,Ik kom hier vandaan en ik voel mij hier nog steeds thuis. Bij Rapid is het voor mij allemaal begonnen, dus uiteraard voel ik me betrokken bij de club. Het is erg leuk op deze manier een steentje bij te dragen om de club vooruit te helpen. Er staat een goede organisatie, het zit goed in elkaar", is De Ridder lovend.

Op 14 en 15 juni 2018 is Rapid gastvereniging voor twee interlands tijdens de Rabo Super Serie. De Oranjeheren, wellicht met Floris de Ridder in de selectie, spelen dan tweemaal tegen Frankrijk op het terrein van Rapid. ,,Een uniek moment voor Rapid en Gorinchem om een groot evenement als deze te mogen organiseren. Wij kijken er ontzettend naar uit", besluit Coers.