• Hoveniersbedrijf van Rosmalen

Hoveniersbedrijf van Rosmalen breidt uit

Advertorial

GORINCHEM Begin december werd de eerste paal geslagen van het uitbreidingsproject van Hoveniersbedrijf van Rosmalen. De uitbreiding betreft een bedrijfsloods van 540m2, die het in totaal 4200 m2 grote bedrijf compleet maakt. Een langgekoesterde wens van eigenaar Jeroen van Rosmalen gaat hiermee in vervulling.

,,Om het bedrijf goed te kunnen laten functioneren, is zorg voor materiaal en middelen van groot belang. Je materiaal verzorgen en systematisch opslaan draagt bij aan een langere levensduur en zorgt voor een efficiëntere werkwijze voor onze 20 medewerkers," vertelt Van Rosmalen. Zijn bedrijfsleider Joop van Leeuwen vult aan: ,,De loods heeft tevens ruimte voor ons magazijn en er is een plek ingericht voor onze dienstenuitbreiding. In 2017 zijn we gestart met een pilot voor binnenbeplanting, zowel aanleg als onderhoud. Dit is zo succesvol dat we onze diensten in 2018 daarmee uitbreiden." Met deze uitbreiding is het bedrijf klaar voor de toekomst.

Ook zonder de loods, ziet het bedrijf er netjes en gestructureerd uit. Materialen hebben een vaste plek en worden continu onderhouden en vervangen. Medewerkers tonen zich betrokken, hebben hart voor de zaak. Dit zie je dan ook terug in de uitstraling op het bedrijf. Toch is de uitbreiding van groot belang. ,,Je moet met de tijd mee gaan. Voor het voortbestaan van het bedrijf, maar ook om voor je medewerkers een fijne werkomgeving te hebben en houden," aldus Van Leeuwen.

Van Rosmalen vervolgt: ,,Wij vinden het belangrijk om aandacht te hebben voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij hebben de aannemer gevraagd om te werken met regionale onderaannemers. Zo leveren we een bijdrage aan de lokale economie. Ook hebben we aandacht voor duurzaamheid. We plaatsen 96 zonnepanelen op het dak. Dit is een uitbreiding op de 48 zonnepanelen dat we nu al hebben. Daarmee verlagen we onze CO2 uitstoot en hebben we een aanvulling op onze andere milieuvriendelijke bedrijfsoplossingen. Van Rosmalen heeft nu LED-verlichting en elektrische apparaten op accu als heggenscharen, bladblazers, bosmaaiers enzovoorts. Zo zijn we op meerdere vlakken een 'groene hovenier."

Hoveniersbedrijf van Rosmalen bestaat ruim 15 jaar, met eigen, vaste medewerkers in dienst die stuk voor stuk vakwerk leveren. Meer weten? Kijk dan op www.vanrosmalentuinen.nl of bel 0183 304840.