• Interselect

Interselect bestaat veertig jaar

GORINCHEM Het assessmentbureau Interselect uit Gorinchem bestaat dit jaar veertig jaar. Op een zonnig terras van Hotel Le Bon Apart in Gorinchem blikken de huidige directeuren Simon Reehoorn en Herma Sterken samen met de oprichter Jos van Bree en medewerkster van het eerste uur Audrey Geuvers terug op veertig jaar assessments.

Van Bree: ,,In 1977 hebben David Polak en ik Interselect opgericht. We werkten daarvoor bij een farmaceutisch berdrijf, ik was daar chef en Polak snabbelde een beetje bij als recruiter in de avonduren en hij vond het wel zo netjes om mij dat te melden. Ik zei toen tegen hem: 'Wat interessant dat jij dat doet, laten we eens een plannetje maken om het samen verder te gaan uitwerken.' Ik kon altijd goed met hem en zo is het begonnen. Binnen de kortste keren verlieten we ons oude bedrijf en begonnen we met de twee BV's: Interselect voor recruitment en Interselling voor trainingen. Vele jaren later zijn we uit elkaar gegaan."

Audrey Geuvers: ,,Interselect begon in Raamsdonkveer en daar ben ik ook begonnen. Het kreeg al snel units in Amersfoort en Breda. De bedoeling was dat het één groot bedrijf zou zijn, maar de units bleven te zelfstandig. Toen Van Bree een nieuw pand in Gorinchem kon betrekken, goed bereikbaar aan de A15 en de A27 en pal naast het NS-station, trok hij de drie units samen en werd alles hier op een nieuwe locatie gevestigd. In onze hoogtijdagen betrokken we het hele pand aan de Touwbaan en hadden we zo'n 50 medewerkers in dienst." Interselect zit nog steeds in Gorinchem, nu zit het bedrijf (tijdelijk) op de Spijksedijk.

Van Bree: ,,We zijn met assessments begonnen begin jaren '80 en wij behoorden tot de eerste bureaus die dat in Nederland deden. Ik ben toen naar Japan en Amerika geweest, want daar waren ze een stuk verder dan wij. Toen ik terugkwam heeft iemand van de Tilburgse universiteit het doorontwikkeld voor de Nederlandse situatie. We wilden toen graag assessments uitvoeren omdat we tot die tijd bij recruitment afgingen op onze ervaring en ons onderbuikgevoel. We zochten iemand bij een advertentie, bekeken zijn cv en voerden een stevig gesprek. Daarna namen we een besluit. Het assessment gebruikten wij als bewijs dat ons advies aan de klant en het besluit dat wij hadden genomen goed was."

Simon Reehoorn: ,,Dat is een verschil met nu: wij scheiden werving en assessment, omdat we niet ons 'eigen vlees willen keuren'. Wij werven dus niet. Assessments worden nu veel breder ingezet: naast de selectieassessments verzorgen wij ook ontwikkel-, potentieel- en loopbaanassessments."

Een beetje zijn de tijden veranderd. Audrey Geuvers: ,,Toen alles op papier ging, duurde een assessment zeker voor topfuncties wel drie dagen. Hoe is dat nu?" Herma: "Thuis vult de kandidaat al digitaal een aantal testen in. Zodra wij de kandidaat zien, op locatie of hier in Gorinchem, valideren we eerst de test, daarna volgen een interview met een psycholoog, rollenspelen en tenslotte het eindgesprek. Al met al meestal ruim een halve dag. Vervolgens schrijven wij een rapport voor de klant, dat we de kandidaat eerst laten inzien en goedkeuren. Wij hebben voor de zomer topdrukte omdat het onderwijs, een grote klant van ons, veel vacatures wil vervullen."

Met de oprichter van weleer gaat het goed. Jos van Bree woont in Rotterdam en werft nu topfunctionarissen over de hele wereld. Audrey Geuvers doet interimprojecten bij gemeentes. Herma Sterken: ,,Dat wij al tientallen jarenlang een kwalitatief goed product kunnen leveren en telkens weer door ontwikkelen, had zonder hun pionierswerk niet gekund."