• Baas Sfeervol Wonen

Kunst bij Baas Sfeervol Wonen

WERKENDAM In de winkel van Baas Sfeervol Wonen hangen sinds kort heel veel nieuwe kunstwerken. Nadat Martin Copier van Pand 24 uit Werkendam een paar jaar in de showroom aan de Vierlinghstraat heeft geëxposeerd, is het nu de beurt aan Coby Baas uit Brakel. ,,Geen familie", lacht eigenaar Gert Baas. ,,Dat is gewoon toeval!"

Coby is geen onbekende voor Baas Sfeervol Wonen. Toen het bedrijf in 2013 een kunstwedstrijd organiseerde, was zij de winnares van de publieksprijs. ,,Haar werk is ons altijd bijgebleven", vertelt Gert, ,,en toen we op zoek gingen naar een nieuwe exposant kwam haar naam al snel naar boven." Coby is heel enthousiast over de mogelijkheid om haar werk in een meubelzaak tentoon te stellen. ,,Het komt hier heel goed tot z'n recht", zegt ze, ,,en door de combinatie met de mooie meubels heeft het absoluut een meerwaarde boven een expositie in een galerie."

Al sinds haar jeugd is Coby creatief bezig. Als kind tekende ze al en werd haar talent ook onderkend, maar later richtte ze zich meer op het werken met bloemen en volgde ze een opleiding tot bloemiste. Na verloop van tijd is ze workshops schilderen gaan volgen (,,onder andere bij Martin Copier", lacht ze) en nu heeft ze haar eigen atelier. Bij Baas Sfeervol Wonen zijn heel diverse schilderijen te zien. ,,Ik schilder wat mijn hart me ingeeft", zegt ze. Maar ze maakt tevens werken in opdracht en dat geeft ook veel voldoening. ,,Ik wil met mijn talent graag iets betekenen voor anderen" , vertelt ze. ,,En daarom ben ik me ook toe gaan leggen op het schilderen van portretten. Als mensen daar een opdracht voor geven, zit er meestal een verhaal achter. Ik vind het mooi wanneer ze dat met me delen. Wanneer het portret klaar is en wordt opgehaald, zorgt dat nogal eens voor emotie. Mensen zeggen dat ik de ziel van de geportretteerde weet te raken."

Uiteraard zijn de schilderijen te koop.

Zie ook: www.kunstvancootje.nl.