• Wouter Blinde, eigenaar van Oud Vuren.

    Tim Hartman

Lokaal, traditioneel, origineel

Advertorial

VUREN Restaurant Oud Vuren heeft recent een mooi jubileum mogen vieren. Het restaurant aan de Waaldijk dat wordt gekenmerkt door traditie en originaliteit bestaat 12,5 jaar en daar zijn eigenaars Wouter Blinde & Irene Sterk trots op. Het werd dan ook volop gevierd middels een 'Meneertje Appeltaart' diner.

Door Tim Hartman

De ongedwongen locatie van Oud Vuren geeft al 12,5 jaar iedere gast een goed gevoel. ,,Wat hierbij belangrijk is", zo zegt eigenaar Wouter Blinde. ,,Dat we aan de ene kant goed luisteren naar de wensen van onze gasten en aan de andere kant die verwachtingen net een beetje overtreffen door ambacht en originaliteit."

LOKALE PRODUCTEN Voor een culinair feestje, themadiner of high tea: voor elke gelegenheid is Oud Vuren een uiterst geschikte locatie. De dagelijks versgebakken appeltaart is een begrip in de wijde regio. ,,Met onze mascotte 'Meneertje Appeltaart' komt die overheerlijke appeltaart zelfs naar u toe. Het is een foodtrailer waarin we de appeltaart op locatie verkopen. En de appels komen uit Herwijnen", zegt Wouter. ,,We werken graag met lokale producten. Onze zuivel, wijn, bakkers- en slagersproducten komen uit Vuren, Spijk, Hellouw en Heukelum."

Naast het restaurant aan de Waaldijk verzorgt Oud Vuren ook sinds zes jaar met succes de horeca in het Glasmuseum in Leerdam. ,,Dat is een waanzinnig mooie locatie. We bedenken er de gekste dingen: zo hebben we een keer kwallen geserveerd. Toegankelijker is de actie: tweede high tea gratis: dat slaat enorm aan.

Oud Vuren werkt inmiddels ook ruim vier jaar samen met Syndion, een organisatie die zich richt op mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. ,,Het is geweldig dat die samenwerking tot stand is gekomen", vertelt Wouter. ,,Aanleiding was Dennis die bij ons meedraaide in het glasmuseum. Daar zagen we, door een beetje meer aandacht en liefde te geven, dat hij zich geweldig ontwikkelde. Dat vonden we zo mooi dat we de samenwerking met Syndion in Oud Vuren ook graag wilden bewerkstelligen."

Wouter vervolgt: ,,Wij zorgen samen met de begeleiders voor de dagbesteding van de cliënten waarbij ze ons helpen met bijvoorbeeld appels schillen voor de appeltaarten. Maar de cliënten onderhouden bijvoorbeeld ook met veel verantwoordelijkheid onze theetuin."

Naast de theetuin heeft Oud Vuren een schitterend parkje met onder meer een moestuin, pompoenweide, hopveld, zwijntjes en scharrelkippen. ,,Daar is van alles te beleven, en de cliënten houden dat allemaal netjes bij. Ze zorgen dat de dieren te eten krijgen en verwerken hout op allerlei manieren in onze loods. Zo maken we op dit moment samen tafeltjes voor onze restaurants. Als er dan zo'n tafeltje af is, zijn we samen super trots. High Five!"

De samenwerking met Syndion koestert Wouter: ,,Je kunt op veel manieren ondernemen, maar wanneer dat op een sociale manier kan, voelt dat als een warme jas. De cliënten participeren volwaardig in dit bedrijf. Uiteraard is het soms een uitdaging om dat in goede banen te leiden, maar die gaan we hier graag aan."

Oud Vuren gaat vol vertrouwen de volgende 12,5 jaar tegemoet. Met het traditionele recept: ,,ondernemen op de sociale manier met lokale producten, ambacht en vleugje creativiteit, besluit Wouter.