• Ria Scholten

Manon kiest voor nieuwe formule 

Advertorial

GORINCHEM Het zal de regelmatige bezoekers van het Piazza Center niet zijn ontgaan dat de kaas- en delicatessenzaak van Manon Visser aan de Schoutstraat een andere naam én een iets andere uitstraling heeft gekregen. De naam Kaasspecialist is per 9 oktober gewijzigd in Alexanderhoeve.

Manon nam de zaak tweeënhalf jaar geleden over van de vorige eigenaar. In de afgelopen periode heeft zij de zaak steeds meer naar haar eigen ideeën en smaak ingericht. De overstap naar een andere kaasproducent is voor haar een logische volgende stap. ,,De Alexanderhoeve is in 1921 gebouwd aan de Oude Rijn in Woerden", vertelt zij. ,,Vanaf 1961 heeft de hoeve zich gespecialiseerd tot kaaspakhuis, waar de kazen ambachtelijk worden gerijpt om vervolgens in de Alexanderhoeve winkels te worden verkocht. De Noord-Hollandse kazen uit dit pakhuis zijn groter dan die uit het vorige assortiment, waardoor zij smeuïger en voller van smaak zijn. Wij verkopen kazen in de leeftijd van 1 maand tot 3 jaar. De Alexanderhoeve topper is de Old Alex, die een jaar gerijpt en vol van smaak is. Een aanrader voor de liefhebber van een pittig stukje kaas. Het assortiment boerenkazen is ongewijzigd, maar wordt nu verkocht onder het private label Alexanderhoeve."

Manon: ,,De klant vindt bij ons tevens een mooi assortiment buitenlandse kazen, dat regelmatig wordt uitgebreid. Het noemen waard is de Mont d'Or. Dit heerlijk romige seizoenkaasje is gerijpt op sparrenhout en alleen in de herfst en winter verkrijgbaar. Nu de dagen korter worden is het weer tijd voor kaasfondue. Wij bieden de klant de keuze uit een uitgebreid assortiment met onder andere de traditionele Zwitserse kaasfondue, de Hollandse boerenkaasfondue en de geitenkaasfondue. In de winkel zijn verschillende overheerlijke recepten verkrijgbaar." De Alexanderhoeve heeft een ruime keuze in vers gebrande noten. ,,De mixen stellen wij zelf samen", laat Manon weten. ,,Een van onze specialiteiten is de Djakartamix met een kruidige rooksmaak. Ons wijnassortiment is eveneens vernieuwd en wordt betrokken van Wijnhandel van Ouwerkerk uit Arkel. De wijnen zijn onder andere afkomstig uit Frankrijk en Italië. We zijn er best trots op dat wij sinds kort onze eigen huiswijn onder het private label van Alexanderhoeve verkopen. Deze Portugese wijn komt eveneens van Van Ouwerkerk. Daarnaast verkopen wij verschillende soorten Kopke port van verschillende leeftijden."

Manon vertelt verder: ,,In de aanloop naar de feestdagen wil ik de aandacht vestigen op ons zeer uitgebreide pakkettenassortiment. Wij hebben voor elke gelegenheid en elk budget een pakket. Hierbij kun je denken aan mooie relatiegeschenken en verrassende kerstpakketten, maar ook aan een leuk cadeaupakketje voor bijvoorbeeld een verjaardag of huwelijksjubileum. Tot slot wil ik nog melden dat we een nieuw spaarsysteem hebben geïntroduceerd. Bij iedere bestede vijf euro ontvangt de klant een smiley, waarmee kan worden gespaard voor producten en kortingen."