• Voor Luc en Mariska betekent de sluiting het einde van hun jarenlange samenwerking.

    Ria Scholten

Mickymo stopt na 35 jaar

Advertorial

GORINCHEM ,,Na 35 jaar hebben wij besloten om een punt achter onze activiteiten te zetten en de winkel definitief te sluiten." Aan het woord is Luc Zwijsen, eigenaar van Mickymo jeugdmode in het Piazza Center. In de aanloop naar de sluitingsdag, die voorlopig gepland staat voor zaterdag 22 december, heeft de winkel de collectie fors afgeprijsd met kortingen die kunnen oplopen tot 50 procent.

door Ria Scholten

,,Wij zijn al die jaren gevestigd geweest op deze mooie locatie en hebben de diverse verbouwingen van het Piazza Center zonder kleerscheuren doorstaan", vertelt Luc. ,,In de loop van de tijd hebben we een grote vaste klantenkring opgebouwd. Je kunt stellen dat wij twee generaties hebben mogen kleden. Het is mooi om te zien dat de kleine meisjes en jongens van toen nu met hún kinderen naar de winkel komen."

In de rekken hangt de allerlaatste collectie met daarin de nieuwste trends op het gebied van kinderkleding. ,,Er komt niets meer bij", laat Luc weten. ,,We gaan de komende weken echt leegverkopen. Voor de meisjes valt er best nog iets te kiezen. Jurkjes in vrolijke kleuren met glitters voor de feestdagen. Een jack in dezelfde stijl maakt de outfit compleet. Bij de collectie voor de jongens is stoer het sleutelwoord. Truien, vesten en shirts bepalen het modebeeld. In de kleine maten zien we veel kleurtjes. De oudere jongens kiezen voor een meer volwassen look. Dit zie je met name terug in de collectie van Geisha. Ook de baby- en peutercollectie is flink afgeprijsd. In de zaak hangen ook de laatste restanten van de zomercollectie met onder andere badmode met 50 procent korting." Natuurlijk wordt er ook even teruggeblikt. ,,We hebben heel veel merken zien komen en gaan", aldus Luc. ,,Zo zijn bekende labels als MEXX en Esprit volledig uit het kindermodebeeld verdwenen. Dat is best bijzonder, want dit waren vroeger de meest toonaangevende merken in de winkel. Hun plaats is genomen door de trendy collecties van Quapi, Z8 en Indian Blue. Ik heb de kindermode zien veranderen. Zo'n dertig jaar geleden verkochten we van die gebreide boxpakjes. De pakjes die we tegenwoordig verkopen zijn niet alleen een stuk stoerder, maar ook nog eens beter van kwaliteit en meer gericht op vochtopname dan vroeger. Voor alle collecties geldt dat de gebruikte materialen veel meer draagcomfort bieden."

Het team van Mickymo bestaat naast Luc uit Corina (18 jaar in dienst) en Mariska (15 jaar in dienst). ,,Heel jammer dat we afscheid moeten nemen", vindt Luc. ,,Wij willen al onze klanten hartelijk bedanken voor het gedurende zoveel jaren in ons gestelde vertrouwen. We gaan ze zeker missen." Toch kijkt Luc ook al vooruit. ,,De winkel dient op 31 december leeg te worden opgeleverd", laat hij weten. ,,Dit betekent dat wij tussen kerst en oud en nieuw een paar dagen de handen flink uit de mouwen moeten steken. Ik ben trouwens niet van plan om op mijn lauweren te gaan rusten. Na de feestdagen ga ik me oriënteren op een leuke en zinvolle invulling van mijn vrije tijd. Het contact met mensen vind ik daarin erg belangrijk."