• Het team van Morgen Uitvaart.

    Morgen Uitvaart

Morgen Uitvaart; Afscheid anno nu

GORINCHEM Een persoonlijke uitvaart, helemaal aangepast aan de wensen van de overledene of nabestaanden. Bij Morgen Uitvaart staat, behalve de wettelijke voorschriften, nog niets vast. De medewerkers van Morgen gaan graag in gesprek om alle mogelijkheden te bespreken om een eigentijds en passend afscheid vorm te geven dat recht doet aan het leven.

Morgen Uitvaart opende half april de deuren. Patrick van den Oetelaar en zijn team zijn gestart omdat ze merkten dat de uitvaartmarkt aan het veranderen is. Er is behoefte aan eigentijdse moderne uitvaartorganisaties. Anno 2019 worden uitvaarten steeds minder plechtig en formeel. ,,Als iemand overlijdt, moeten de nabestaanden in korte tijd vaak veel regelen. Vaak wordt dan het gebaande pad gekozen van de traditionele uitvaart. Als iemand dat graag wil, is daar natuurlijk niets mis mee en regelen we dat. Er is echter veel meer mogelijk dan de meeste mensen weten. We vinden het belangrijk om te laten zien dat er veel alternatieven zijn voor het plakje cake of een gedateerde afscheidslocatie. Wij kijken verder dan dat en zijn bijvoorbeeld al bij Fort Asperen en verschillende landgoederen geweest. Ook met rituelen en details die passen bij het leven van de overledene kun je een afscheid verder personaliseren. Wat ook steeds vaker voorkomt, is niet alles op één dag te plannen. Neem gerust in besloten kring afscheid en plan een dag eerder of later een ceremonie met familie en vrienden. Dit kan een rustigere en persoonlijkere optie zijn. Door vandaag tijd te besteden aan het afscheid, kunnen we de dag van morgen, waar de verwerking start, een stukje minder heftig maken."

De medewerkers van Morgen Uitvaart gaan tot het uiterste om een mooi afscheid te verzorgen. ,,Het opbaren in een kist of lijkwade en het begraven of cremeren zijn de wettelijke vereisten, alles ertussen staat nog open. Daarom is het belangrijk om tijdens het leven al na te denken over de uitvaart. Wij denken graag mee en helpen bij het maken van draaiboeken inclusief een kostenbegroting. Hiermee voorkom je ook dat nabestaanden in alle verdriet kiezen voor iets dat niet bij de overledene past. Bovendien geeft het voor de nabestaanden veel rust als de afscheidswensen voor overlijden al zijn vastgelegd. Een uitvaart hoeft niet veel te kosten. Het hangt af van de verschillende keuzes die worden gemaakt. We zijn hier open en transparant in zodat vooraf de kosten bekend zijn en nabestaanden achteraf niet voor verrassingen komen te staan."

Nabestaanden worden begeleid door de ervaren uitvaartregisseur Roelof Marskamp en zijn twee assistenten. ,,We richten ons nu op deze regio, maar willen in de toekomst wel verder uitbreiden. We doen dit met freelancers aan de rand van het werkgebied. De uitvaartregisseur doet dan de persoonlijke begeleiding en vanuit ons kantoor wordt het regelwerk gedaan. Door de efficiëntie en focus kunnen we nog beter ontzorgen en ondersteunen. Zoals het hoort."

a[ Boezem 9, www.morgenuitvaart.nl, 088 234 55 55 (dag en nacht bereikbaar), info@morgenuitvaart.nl