• Redouan Ahbiti (23) opent zondag 21 juli de deuren van zijn New York Pizza.

    Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

New York Pizza in Gorinchem

GORINCHEM Hij kwam op zijn veertiende bij toeval bij New York Pizza terecht en start nu een eigen winkel in Gorinchem. Redouan Ahbiti (23) opent op zondag 21 juli de deuren aan de oost-buitenkant van het Piazza Center. ,,Ik wil vanaf de eerste klant kwaliteit leveren.”

door Suzanne Heikoop

Het begon allemaal toen hij op zijn veertiende met een paar vrienden naar huis liep. Redouan: ,,We liepen langs een New York Pizza, de teamleider kwam naar buiten en vroeg of we werk zochten. Ik was daar eigenlijk nog niet mee bezig, maar pakte zijn aanbod toch aan en startte kort erna als pizzabakker. Vervolgens werd ik koerier en later shiftleader; ik stuurde het personeel aan als de baas er niet was. Dat heb ik jaren gedaan in verschillende vestigingen in Zuid-Holland.” Toch wist Ahbiti dat er meer in zat. ,,Ik wilde niet mijn hele leven als shiftleader werken. Dat heb ik aangegeven bij het hoofdkantoor en zij gaven me de kans om een vestiging over te nemen. Dat liep uiteindelijk niet zoals gepland, dus een jaar later zat ik weer op het hoofdkantoor. Deze keer met een kaart met de vestigingen en de grootste plekken zonder winkel. Ik zag Gorinchem, deed wat research naar de inwoners en de stad en was verkocht. Dit is mijn plaats, tijd en mijn kans.”

In de winkel, tussen Team Kappers en Zeeman, wordt hard gewerkt. ,,We zijn volop aan het bouwen, ik wil het zo mooi mogelijk aankleden. In de winkel komen ook zo’n twintig zitplaatsen waar mensen hun pizza lekker op kunnen eten. Service staat op een, een lekker pizza spreekt voor zich. Daarmee wil ik de klanten ook binden. Goed personeel is daarbij essentieel, daarom ben ik zelf ook druk met de werving ervan. Na de opening wordt het hard werken, ik draai zeven dagen in de week tot er iemand uitspringt die in mijn ogen de winkel een dag zelfstandig zou kunnen runnen. Dat wordt pittig, maar ik doe het met alle liefde. Ik wil de mensen in Gorinchem blij maken. Dat is de motivatie.”

Op 21 juli opent Redouan om 13.00 uur de deuren van zijn winkel. ,,We hebben een openingsactie in samenwerking met KiKa. Er gaan 1000 pizza’s van 5 soorten over de toonbank voor een euro per stuk. De omzet daarvan doneren we. Uiteraard ontvangen we onze klanten met een rode loper en muziek.” De dag erna gaat de winkel volledig draaien. ,,We zijn iedere dag vanaf 12.00 uur open. Op donderdag, vrijdag en zaterdag sluiten we om middernacht, de andere dagen om 22.30 uur. Van 12 tot 16 uur hebben we de lunchdeal: voor 5 euro haal je een pizza af, voor 4 euro een sandwich. Op discount dinsdag en woensdag zijn alle pizza’s van 25cm de hele dag 5,5 euro. Daarnaast verspreiden we een folder met leuke acties en coupons. Ik wil vanaf de eerste klant kwaliteit leveren. Daar doe ik alles voor.”

a[ New York Pizza, Piazza Center 99 te Gorinchem. Wil je werken bij Redouan? nypgorinchem@outlook.com