• Stefan von Stengel
  • NATALIE LEEUWENBERG

Nieuwe koers The Dutch levert veel nieuwe leden op

SPIJK Golfbaan The Dutch heeft met succes een nieuwe weg ingeslagen. Na een zorgvuldige voorbereidende periode is begin dit jaar een nieuwe koers ingezet met onder andere een intensiever wervingsbeleid, meer persoonlijke service naar Members en het instellen van een speciale marktplaats voor het aanbieden van certificaten van The Dutch; The Dutch Auction House. Hier kunnen geïnteresseerden via een online veiling een certificaat van The Dutch kopen. Deze online veiling heeft een beveiligde en afgeschermde biedomgeving waar vraag en aanbod aan elkaar worden gekoppeld. Op deze manier ontstaat een onafhankelijke marktwerking. De nieuw koers is succesvol. In korte tijd heeft deze aanpak ruim 25 nieuwe Members en meer dan 50 potentieel nieuwe Members opgeleverd.

Sinds de opening van The Dutch in 2011 was de ledengroei ongekend groot. Mede door veranderde wetgeving en slechtere economische tijden stagneerde deze groei echter. Er ontstond zelfs een ´wachtlijst´ van leden die hun privé certificaat wilden verkopen. The Dutch Auction House blijkt een schot in de roos. Phil Helsby, CEO van The Dutch: ,,Er vinden elke dag gesprekken plaats tussen onze golfpro's en geïnteresseerden waardoor het aantal potentiële leden blijft groeien. Er is nog steeds veel interesse in The Dutch. Daar ben ik trots op. Door onze nieuwe aanpak is het eenvoudiger om toe te treden als Member. Ook ons schitterende clubhuis, de topkwaliteit faciliteiten en het zeer uitgebreide zakelijk actieve netwerk draagt daar in belangrijke mate aan bij. Ook het persoonlijke contact van ons Membershipservice team en de inzet van de golfpro's als accountmanager geven net die extra toegevoegde waarde die mensen prettig vinden."

The Dutch (bekend van de KLM Open) is een 'Inland Links' golfcourse op international Championship niveau. De baan is ontworpen door de beroemde Schotse golfer Colin Montgomerie. De golfcourse is aangelegd volgens de allerhoogste Europese normen. Het is daarmee koploper in Nederland op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en bespeelbaarheid. De 18-holes golfbaan is geïntegreerd in het landelijke gebied van Spijk (gemeente West Betuwe).