• Eigen foto

Omdat groen niet altijd mooi is

Advertorial

GORINCHEM Henk Fennema is de grondlegger van de Fenexpo Businessdagen, die in 2008 voor de eerste maal werden gehouden. De elfde editie in april van dit jaar was tevens de laatste. ,,Ik heb besloten om het roer om te gooien en iets totaal anders te gaan doen", laat de bekende Gorkumse ondernemer weten. Van zijn keuze voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in hogedrukreiniging heeft hij nog geen seconde spijt gehad."

door Ria Scholten

,,De beslissing om te stoppen met de Fenexpo was best emotioneel", vertelt Henk in zijn kantoor aan de Krabsteeg. ,,Ik heb het evenement altijd met veel plezier georganiseerd. Het draagvlak onder de ondernemers werd echter gaandeweg minder. Een dergelijk evenement moet groeien en dat was niet meer het geval. Op een gegeven moment heb ik mezelf dan ook de vraag gesteld of ik nog wel voldoende gemotiveerd was om door te gaan. Uiteindelijk was het antwoord nee! Op de brief aan alle relaties, waarin ik aangaf dat ik wilde stoppen en waarom, heb ik veel positieve en begripvolle reacties gekregen. Wel vind ik het jammer dat niemand zich bereid heeft verklaard het stokje over te nemen."

Henk vertelt verder: ,,Vervolgens begon de zoektocht naar iets totaal nieuws. Mijn motto was immers 'het roer om'. Niet meer de hele dag achter de computer en geen advieswerk meer. Mijn nieuwe uitdaging moest me energie geven en mensen blij maken. De oplossing kwam uit een onverwachte hoek. Ik had na de laatste Fenexpo wat vrije tijd en zag een oproep van een lid van onze UBC businessclub op Facebook. Hij zocht iemand die zijn tuin wilde doen. Ik heb hem gebeld en ben aan de slag gegaan. Prachtig weer, flesje water en boterhammen mee. Na het snoeiwerk heb ik met behulp van de hogedrukreiniger de terrassen en het straatwerk onderhanden genomen. Hij was blij met het resultaat en ik kreeg er energie van. Dit was wat ik wilde. Mensen zich ervan bewust maken of hun omgeving al dan niet schoon is. Bekenden reageerde verrast met vragen als 'hoe krijg je dit bedacht?' en 'dit ga je toch niet zelf doen?'. Anderen gaven aan mijn carrière switch helemaal geweldig te vinden. De naam RiWiN is een combinatie van de namen van mijn zoons Richard en Erwin."

,,Via google ben ik op zoek gegaan naar bedrijven die hun diensten aanbieden op het gebied van horizontale hogedrukreiniging. Die bleken er in deze regio niet echt te zijn. Tot mijn verbazing was de domeinnaam dehogedrukreiniger.nl nog vrij. Ik ben me gaan oriënteren op de benodigde apparatuur. Uiteindelijk kwam ik bij DiBo in Waardenburg terecht, waar mijn contactpersoon het concept een grote kans van slagen gaf. De keuze is gevallen op een professionele hogedrukreiniger met warm water en 200 Bar. Daarnaast maak ik gebruik van een prachtig Zwitsers product van het merk Mosmatic. Het apparaat zorgt ervoor dat het oppervlak schoon wordt en de omgeving niet wordt vervuild."

Met zijn bedrijf RiWiN Hogedrukreiniging richt Henk zich zowel op particulieren als bedrijven. Naast horizontale oppervlakken kunnen ook verticale objecten met een hoogte van maximaal vier meter onderhanden worden genomen. Een aantal voorbeelden: bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen, hekwerken, kunstwerken, schuttingen, zonnepanelen en zwembaden. Er lopen al diverse aanvragen en de eerste projecten zijn inmiddels gerealiseerd. Telefoon: 0183-853157.