Op reis na de aanslagen in Parijs en Egypte

GORINCHEM Na de vreselijke aanslagen de laatste paar weken, met de aanslag in Parijs als meest recente dieptepunt, zit de schrik er goed in. En dat geldt natuurlijk ook voor geplande vakanties en reizen naar het buitenland.

Helaas is er een heleboel onduidelijkheid voor mensen die een vakantie gepland hebben; bij de ene reisorganisatie wordt alles geannuleerd, de ander biedt alleen de mogelijkheid om te wijzigen en het Ministerie van Buitenlandse Zaken trekt het negatief Reisadvies naar Sharm el Sheikh ook weer in. Althans voor de hotels; de luchthaven is wel onveilig. Tenzij er eigen beveiliging van de luchtvaartmaatschappij mee gaat. "Tijd voor duidelijkheid in deze rumoerige tijden", aldus Frank Visch, directeur van de Gorcums Reisburo Groep.

"Ik keek vorige week naar de uitzending van Jeroen Pauw, waarin Steven van der Heijden (CEO van Corendon), Frank Oostdam (directeur van branchevereniging ANVR) en *D66*-Kamerlid Wassila Hachchi te gast waren; ze hadden allen een mening en het gezamenlijk doel dat veiligheid voorop moet staan. Prima, maar over hoe het nu moet met al die mensen die al een vakantie hebben geboekt en niet weten waar ze terecht kunnen met vragen; daar kwam geen eenduidig antwoord op".

Voor iedereen die een vakantie geboekt heeft, ook elders, is een speciaal team opgericht van reisspecialisten die precies weten hoe de vork in de steel zit. Frank Visch: "We hebben een team samengesteld en de opdracht gegeven continue van alle reisorganisaties, airlines, luchthavens en andere betrokken instanties, de meest recente informatie te hebben over de mogelijkheden van wijzigen en/of annuleren. Een soort crisisteam zeg maar". Dit team is opgericht voor de merken van de Gorcums Reisburo Groep: Traveltroef (online reisburo), PilootKOEN (zakenreisburo) en de Regio Reisburo's in Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Leerdam. Directeur Frank Visch benadrukt echter dat iedereen, dus ook mensen die elders een vakantie hebben geboekt, dit team kan bellen voor informatie. Frank Visch: ,,Op zulke momenten gaat het om duidelijkheid en mensen gerust stellen. Ook al hebben ze niet bij ons geboekt."

Het team is bereikbaar tijdens kantooruren via 0183-620000 of per mail via info@regio-reisburo.nl.