Pearle Gorinchem deelt gratis vuurwerkbrillen uit

GORINCHEM Afgelopen Oud & Nieuw hebben 210 mensen oogletsel door vuurwerk opgelopen. Acht mensen zijn blind aan één oog geworden. Eén persoon is zelfs volledig blind geworden. Het is dan ook van groot belang om je ogen goed te beschermen tijdens de vuurwerkperiode. Vanaf vandaag deelt Pearle Opticiens Gorinchem daarom gratis vuurwerkbrillen uit. Landelijk gezien worden in totaal 70.000 vuurwerkbrillen uitgedeeld.

1800 leerlingen van Het Keizer Karel College in Amstelveen mochten als eerste dit jaar de vuurwerkbrillen opzetten. Tjeerd de Faber, oogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam en vuurwerkwoordvoerder van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap, Mirjam van ¹t Veld, burgemeester van Amstelveen, en Herron van der Sluis, verkoopdirecteur van Pearle Opticiens deelden de vuurwerkbrillen persoonlijk uit. OOk in Gorinchem zijn de gratis vuurwerkbrillen tot en met 31 december verkrijgbaar bij de Pearle-vestiging aan de Westwagenstraat.

Ondanks de halvering van de gedoogtijd om vuurwerk te mogen afsteken, is er afgelopen jaarwisseling slechts sprake geweest van een daling van 14% van het totale aantal slachtoffers met oogletsel (van 245 tijdens de jaarwisseling van 2013/2014 naar 210 afgelopen jaarwisseling). 50% van alle slachtoffers is 21 jaar of jonger en 53% van de slachtoffers is geraakt door vuurwerk dat door iemand anders is afgestoken. Het hoge aantal oogletsels door vuurwerk geeft het belang aan van het beschermen van je ogen met een vuurwerkbril. Pearle Opticiens draagt met het uitdelen van 70.000 vuurwerkbrillen ook dit jaar graag bij aan de campagne van oogarts De Faber, die al jaren strijdt voor een drastische vermindering van het aantal oogletsels door vuurwerk.

De gratis vuurwerkbrillen zijn tot en met 31 december gratis af te halen bij alle 300 winkels van Pearle Opticiens (zolang de voorraad strekt). Kijk op www.pearle.nl <http://www.pearle.nl> voor meer informatie over deze actie.