Pearle Gorinchem nodigt automobilisten uit voor oogmeting

GORINCHEM Vanaf donderdag 20 augustus is het landelijk onderzoek 'Goed zien in het Verkeer', een gezamenlijk initiatief van Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens, gestart. Uit onderzoek (gepubliceerd in 2011) bleek dat 1 op de 10 automobilisten niet optimaal ziet en beter kan zien door het dragen van een bril of door een aanpassing van de sterkte van de brillenglazen. Van donderdag 20 augustus tot en met woensdag 16 september worden deze cijfers opnieuw onderzocht en kan iedere automobilist zijn ogen laten opmeten. Maarten Struijk, vrachtwagenchauffeur van beroep, liet als één van de eersten zijn ogen controleren in het oogmeetstation bij tankstation Total Oudenhorst te Woudenberg. Struijk: ,,Ik heb al meer dan vier miljoen kilometer gereden en nu blijkt dat ik eigenlijk een bril moet dragen. Gelukkig heb ik tot nu toe schadevrij gereden, maar uiteraard is goed zicht heel belangrijk om bijvoorbeeld de afstand tussen mijn wagen en ander verkeer in te schatten."

Iedere automobilist kan vanaf donderdag 20 augustus zijn of haar ogen laten opmeten in het oogmeetstation bij bij Pearle Gorinchem (tot en met woensdag 16 september).

Rob Stomphorst, woordvoerder Veilig Verkeer Nederland: ,,Het klinkt als een open deur maar heel veel verkeersellende is te voorkomen als automobilisten goed kunnen zien. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedereen die in de auto stapt, zijn of haar ogen regelmatig laat controleren en roepen automobilisten op om mee te doen aan het onderzoek. 1 op de 10 automobilisten die niet optimaal ziet is echt teveel. We hopen uiteraard dat dit onderzoek uitwijst dat er sprake is van een verbetering!"