• James en Sanne in 'de Pit'.

    Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Tijd investeren in je droom

Advertorial

GORINCHEM De feestdagen. Tijd van warmte, gezelligheid en veel eten. Ook de tijd dat goede voornemens ontstaan. Meer sporten bijvoorbeeld. Inspire Fitness Club is een nieuwe speler op de Gorinchemse markt en timmert flink aan de weg. Met aandacht voor diverse doelgroepen en de individuele sporter, helpen James Curry en Sanne Vermeulen iedereen naar een fitter lijf.

Ze werkten beide voor een werkgever en waren de hele dag van huis. ,,We vonden ons werk leuk, maar wilden er meer zijn voor onze kinderen en onze passie volgen.", vertelt James. ,,We hakten daarom de knoop door en vonden een pand aan de Kennelweg. Ik heb een sportopleiding gedaan en Sanne is het commerciële brein, dus we zijn een goed team."

Sanne: ,,Op 1 augustus kregen we de sleutel van de voormalige (sport)school. Tot de opening op 27 oktober heeft James er bijna gewoond. Met zijn bouwkundige achtergrond heeft hij alles zelf aangepakt." Het eindresultaat is een prachtige, industriële sportschool. James: ,,Men komt binnen in de 'koffie en theetuin', een gezellige bar met een divers aanbod. Zo hebben we goede koffie en zijn er verse smoothies en eiwitshakes verkrijgbaar. We vinden het belangrijk als een sportschool ook een sociale functie heeft. Service, persoonlijke aandacht en begeleiding op de vloer zijn daarom standaard bij ons." Links naast de ingang zit een grote, lichte ruimte. Sanne: ,,Daar willen we medio 2019 een kinderopvang openen. We merkten dat we, met twee kids, zelden samen konden sporten. Hiermee hopen we de drempel iets te verlagen."

James: ,,We hebben een krachthonk, waar het neusje van de zalm op het gebied van krachttraining staan. Daarnaast is een groepszaal voor onder andere cardioboksen of yoga en kan er een virtuele trainer aangezet worden voor een individueel programma. Aan de andere kant vinden we de cardiovloer, waar tijdens het sporten een film gekeken kan worden. Ook is er de vrouwenruimte, waar dames tussen vier muren hun ding kunnen doen." In het midden van de sportschool is een open ruimte die iets lager ligt, 'de pit'. De voormalige aula heeft als eyecatcher een circuitapparaat in het midden staan. Daar worden dagelijks intensieve trainingen onder begeleiding gegeven. Om de pit heen staat fitness apparatuur. We zien dat iedereen, door deze indeling, op een natuurlijke wijze zijn plekje vindt. Achter de sportschool bevinden zich extra ruimten. ,,Die verhuren we aan zelfstandige ondernemers; gewichtsconsulente 'Food N Move' en 'Fysiotherapie Beter'. We werken bij voorkeur samen met zelfstandigen, omdat die, net als wij, door hard werken en passie hun brood moeten verdienen. Voor het buitenterrein zijn nog bootcampplannen en we hopen samen te kunnen gaan werken met scholen en verenigingen. Daarnaast willen we ouder-kind activiteiten en programma's voor zwangere vrouwen op gaan zetten. Plannen zat, dus!"

In januari heeft Inspire een sportbuddy-actie; de tweede persoon krijgt 10 euro korting op een jaarabonnement je betaald beide geen inschrijfkosten. Inspire Fitness Club, Kennelweg 10 in Gorinchem, www.inspirefitnessclub.nl, 0183- 760 563