Uitreiking kwaliteit- en veiligheidscertificaat JCI aan Rivas

GORINCHEM Deze week vond in Gorinchem de officiële uitreiking plaats van het internationale JCI-certificaat voor veiligheid en kwaliteit voor de locaties Steijndeld, St. Clara, Bannehof, De Schutse, Molenhoek en Het Gasthuis en de thuiszorg in Gorinchem. Rivas Zorggroep heeft afgelopen maand als eerste ketenzorgorganisatie wereldwijd het keurmerk van Joint Commission International (JCI) gekregen voor alle 19 woonlocaties (verpleeghuizen en woonzorgcentra) én voor de thuiszorg in het gehele werkgebied van Rivas.

,,De medewerkers zijn enorm trots op het behaalde resultaat. We hebben met elkaar echt de schouders eronder gezet om te voldoen aan de meer dan duizend strengste internationale kwaliteitsnormen. Daarmee is de zorg op al onze locaties ook uniform geregeld, waarbij de veiligheid van de cliënt steeds centraal staat. Het behalen van het gouden zegel van JCI is door de inzet en samenwerking van álle Rivas collega's op de verschillende locaties gelukt. Dat is een geweldige prestatie", aldus regiomanager Cor van Vlaanderen.

Natuurlijk is het werken aan kwaliteit en veiligheid niet klaar met de uitreiking van het certificaat. Rivas blijft zich voortdurend verbeteren om uitstekende zorg te blijven bieden aan haar cliënten op al haar woonlocaties en in de thuiszorg. Verder bereidt Rivas zich momenteel voor op een JCI-accreditatie voor het Beatrixziekenhuis. Dat staat voor 2016 op het programma.

Foto 1: Regiomanager Cor van Vlaanderen ontvangt het officiële JCI-certificaat uit handen van Kees Heijblom, directielid Rivas Zorggroep.

Foto 2: Het JCI-label voor de 19 woonlocaties en voor de thuiszorg van Rivas.