• Gorcums Reisburo Groep opent binnenkort een Travel Store in de monumentale Waalse Kerk in hartje Dordrecht.

    Gorcums Reisburo Groep

Uniek concept Gorcums Reisburo

Advertorial

GORINCHEM Frank Visch, directeur van de Gorcums Reisburo Groep, breidt zijn bedrijf uit richting Dordrecht. Daar opent hij binnenkort een Travel Store in de monumentale Waalse Kerk in hartje Dordrecht.

Visch heeft de afgelopen jaren zijn keten reisbureaus in de regio Gorinchem veranderd van lokaal naar regionaal. Hij beschikt nu over drie reisbureaus in Gorinchem, Leerdam en Hardinxveld-Giessendam, die als verzorgingsgebied de omliggende regio hebben.

Daarnaast behoort ook de online prijsvechter Traveltroef tot de groep. Dat is inclusief het reisbureau onder de naam Traveltroef in Gorinchem. Tenslotte is er de zakentak onder de naam Piloot Koen. De afdeling zakenreizen groeide zo hard, dat deze enkele jaren geleden werd verhuisd naar een zelfstandig pand, eveneens in Gorinchem.

TRIGGEREN De Waalse Kerk, dat in 1840 werd herbouwd, biedt straks ruimte aan een reiswinkel van zo'n 400 vierkante meter. ,,Het wordt geen standaard reisbureau, maar een concept store", zegt Visch. ,,Het gaat niet meer om online of offline. De klant koopt niet meer bewust in een winkel of online, die koopt gewoon iets. Onze Travel Store moet de meest ervaren reiziger triggeren, maar ook de klant die een pakketreis wil."

De Travel Store krijgt drie shop-in-shops, waaronder een tweede vestiging van Piloot Koen. Op die manier wordt het lokale bedrijfsleven bediend met zakenreisaanbod. Daarnaast komt er een servicebalie van de prijsbrekerwebsite Traveltroef.nl. En uiteraard komen er balies voor het 'gewone' reisbureau. Dat krijgt overigens niet de naam Gorcums Reisburo of Regio Reisburo. ,,Dat werkt niet in Dordrecht. We noemen het Travel Store de Waalse kerk. Iedere Dordtenaar kent de Waalse Kerk."

Tenslotte gaat de Travel Store ook reis-gerelateerde artikelen aanbieden. Zo gaat Visch een samenwerking aan met reisboekhandel De Zwerver en worden ook andere reisartikelen aangeboden.

PRESENTATIERUIMTE José van Felius, die tien jaar bij Gorcums Reisburo werkt en 23 jaar ervaring in de reisbranche heeft, gaat als store manager leiding geven aan de winkel en allerlei activiteiten organiseren. In de Travel Store is namelijk ook plaats voor een presentatieruimte. ,,Deze moet knus zijn, zoals de lounge van een hotel. Je moet een presentatie kunnen houden voor zes mensen, in makkelijke stoelen. Maar we zetten aan de zijkanten ook kerkbanken, waar we meer mensen kwijt kunnen." Het is de bedoeling om met grote regelmaat presentaties te houden, in samenwerking met partners uit de branche, maar ook lokale partners.

Het is de bedoeling dat de Travel Store zeven dagen per week open is. ,,Ook op zondag, dat hoort bij een kerk", zegt Visch. We gaan in Dordrecht een goed voorbeeld neerzetten en er de mooiste reiswinkel van Nederland van maken."