• Van Ekeren Kuiper-Boveko

Van Ekeren Kuiper Boveko: Een tikje eigenzinnig en nét even anders

DALEM Goed in hun werk en een tikje eigenzinnig. De directie en medewerkers van Van Ekeren Kuiper - Boveko aan de Beatrixlaan 2a doen de dingen op hun eigen wijze. Dit is ook de jury van Business Event Gorinchem niet ontgaan en heeft geleid tot een nominatie in de categorie MKB & Grootzakelijk. Eigenaar/directeur Jenno van Ekeren: ,,Uiteraard zijn wij bijzonder trots dat wij de strijd mogen aangaan met mooie bedrijven als Meis Brandbeveiliging en De Groot & Visser."

door Ria Scholten

Ook de huisvesting van Van Ekeren Kuiper - Boveko is nét even anders. Het kantoor is gevestigd in een voormalige autoshowroom, die smaakvol is verbouwd. Een enorme lichtstraat en grote ramen geven aan het pand de transparantie, die naadloos aansluit bij de bedrijfsfilosofie. De medewerkers doen hun werk in een open ruimte. Een bewuste keuze omdat hun vakgebieden makelaardij, hypotheken en verzekeringen nauw met elkaar verbonden zijn.

Jenno kijkt samen met zijn compagnons Jesse van Ekeren en Dennis Kuiper met plezier terug op de recent gehouden pitch. ,,De beschikbare tijd was wel wat aan de korte kant om de vele facetten van ons bedrijf te belichten", vertelt hij. ,,De promotiefilm is inmiddels gemaakt. Wij hebben er een duidelijke inbreng in gehad en het script zelf geschreven. Wij kijken uit naar de finale op maandagavond 27 november."

Het kantoor biedt plaats aan drie bedrijven. Van Ekeren Kuiper Woning- en Bedrijfsmakelaars wordt geleid door Dennis Kuiper en Tessa van Ekeren. ,,Wij kunnen terugkijken op een vliegende start in Gorinchem met in recordtijd een plaats in de top-3 van verkochte woningen", vertelt Dennis enthousiast. ,,Recent zijn we gestart met de verkoop van een prestigieus nieuwbouwproject in Hoog Dalem bestaande uit negentien vrijstaande villa's."

Boveko Bedrijfsverzekeringen houdt zich onder leiding van Vincent Bons bezig met maatwerk op het gebied van verzekeringen voor alle bedrijven van zzp'er tot grootzakelijk. Bij Van Ekeren Hypotheken en verzekeringen kunnen zowel particuliere klanten als ondernemers terecht voor een onafhankelijk financieel-, hypotheek- en verzekeringsactief. Jesse: "Wie via ons kantoor een verzekering wil afsluiten krijgt antwoord op drie vragen: Ben ik goed verzekerd, betaal ik niet teveel en wie helpt mij in geval van schade? Mensen denken vaak ten onrechte dat het afsluiten van een verzekering via een tussenpersoon duurder is dan via het internet. In de praktijk blijkt regelmatig het tegendeel het geval."

,,Wij zijn zowel qua uitstraling als bedrijfsfilosofie een beetje een vreemde eend in de bijt", beseft Jenno. ,,Laagdrempeligheid is hier het sleutelwoord. De mensen stappen gemakkelijk binnen. Wij ontmoeten hen in alle fasen van hun leven. Bij het aangaan van een verbintenis, de aankoop van een woning, maar ook bij een overlijden. Daarnaast houden wij gelijke tred met nieuwe ontwikkelingen. Zo hebben wij als een van de eerste makelaars van Nederland de ROC light vergunning behaald, die ons in staat stelt onze Drone professioneel te gebruiken."

Foto-onderschrift:

Het kantoor aan de Beatrixlaan vanuit een ander perspectief gezien.