• Remco Verkerk, hoofd P&O bij Van Vulpen, vertelt over de rijbewijsactie.

    Tim Hartman

Van rijbewijs tot zakelijk thuis

GORINCHEM Van Vulpen is altijd op zoek naar jonge mensen die het bedrijf kunnen versterken. Voor technische jongeren die op zoek zijn naar een zakelijk thuis bij een betrokken werkgever heeft Van Vulpen nu een wel heel gave actie: ,,Wij bieden jongeren de mogelijkheid gratis hun rijbewijs te halen én krijgen een race-experience op het circuit van Zandvoort."

door Tim Hartman

Scheuren in een Formule 1-wagen, een Lamborghini of een Ferrari: Van Vulpen biedt leerlingen de mogelijkheid hun jongensdroom waar te maken zodra zij zich verbinden aan het Gorcumse bedrijf. Van Vulpen is al ruim vijftig jaar thuis is in het aanleggen en onderhouden van infrastructurele netwerken voor energie, water, gas, warmte, verlichting, data- en telecomverkeer en is altijd op zoek naar jonge monteurs die deze betrouwbare verbindingen aan kunnen leggen. Remco Verkerk, hoofd P&O van Van Vulpen, legt uit: ,,Bij deze leuke actie snijdt het mes aan twee kanten: onze monteurs hebben een rijbewijs nodig en hoe mooi is het voor jongeren als zij de kans krijgen dit via ons te doen? Vervolgens mogen ze ook nog een dag onder begeleiding het gaspedaal intrappen op het circuit in Zandvoort voor een échte race-experience."

GROEI & BETROKKENHEID De actie is volgens Verkerk typerend voor het bedrijf Van Vulpen. ,,Elke dag zijn ruim 350 mensen voor ons aan het werk en we blijven doorgroeien. In de zomer van 2019 betrekken we een nieuw pand, wat past bij de groeiplannen van het bedrijf. Tegelijkertijd staat betrokkenheid bij ons hoog in het vaandel. Iedereen doet er toe en iedereen heeft een aandeel gehad in dat nieuwe pand."

Leerlingen, ongeacht welke opleiding zij volgen of hebben gevolgd, die het vak willen leren zijn van harte welkom in het bedrijf. Niet alleen jongeren uit Gorinchem: ,,We zijn op zoek naar winnaars. Of ze uit Gorinchem, Utrecht of Dordrecht komen: iedereen krijgt bij ons de kans het vak te leren. Leerlingen hebben de wil en wij brengen de kennis bij", vertelt Verkerk. ,,Wij zijn ervan overtuigd dat we veel te bieden hebben."

Van Vulpen is niet voor niets al eens uitgeroepen tot 'Beste Leerbedrijf Bouw & Infra'. ,,Van Vulpen is een bedrijf dat zich door modern personeels- en opleidingsbeleid nadrukkelijk onderscheidt van het clichébeeld dat men wel eens heeft van onze bedrijfstak", luidde het juryrapport.

TOEKOMST Naast het halen van een rijbewijs en de race-experience biedt Van Vulpen vooral een toekomst. ,,Een zakelijk thuis waarin veel aandacht is voor de leerling, die zich binnen het bedrijf kan doorontwikkelen. Iedereen doet er toe en met elkaar blijven we in gesprek om het bedrijf te verbeteren. Van Vulpen is oorspronkelijk een familiebedrijf en die cultuur proberen we te bewaken."

Meer informatie over Van Vulpen en deze actie is te vinden op www.vanvulpen.eu. Bellen kan ook via 0183-645060.