• Kees Joost Verhoeven opende onlangs zijn slagerij aan het Dokter H. de Vriesplein in Arkel

    Kees Osseweijer

Vliegende start voor Verhoeven

ARKEL Kees Joost Verhoeven opende op 10 oktober zijn slagerij aan het Dokter H. de Vriesplein in Arkel en hij vertelt erg enthousiast over de eerste zes weken. Natuurlijk, deze periode is nog kort, maar hij heeft toch wel een idee waaraan hij deze "vliegende start" te danken heeft.

door Kees Osseweijer

Kees Joost: ,,Voordat ik aan de uitdaging van een eigen slagerij begon, heb ik samen met mijn adviseurs natuurlijk flink zitten rekenen. Een inschatting van de weekomzet is daarbij het belangrijkst en om klanten te trekken en te houden moet je je weten te onderscheiden. Ik ben er dan ook heel blij mee, dat de omzetten flink hoger zijn dan we begroot hadden."

Kees Joost legt uit, dat hij dankzij zijn contacten in de branche en zijn ervaring in het slagersvak en het restaurantwezen (gevarieerde vleessoorten tegen restaurantkwaliteit), in staat is om tegen een aanvaardbare prijs goed vlees in te kopen. De prijs/kwaliteit verhouding is daardoor uitstekend.

Kees-Joost: ,,Zeker 50% van mijn klanten komt uit Gorinchem en dat is meer dan waarop ik gerekend had. Natuurlijk, Arkel is op Gorinchem gericht, maar andersom werkt het blijkbaar ook. De afstand lijkt geen bezwaar te zijn en bij ons is er altijd een parkeerplaats, meestal voor de deur. Maar mijn assortiment en de betaalbaarheid spelen daarbij vast en zeker de hoofdrol. Behalve vlees en vleesproducten verkopen we ook maaltijden, die we zelf samenstellen, klaarmaken en bezorgen. Heel bewust noemen we ons dan ook Slagerij en catering Verhoeven."

Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Verhoeven voor catering terecht. Hij levert een totaalpakket dat naar wens van de klant samengesteld kan worden, inclusief apparatuur en meubilair. Levering aan de scheepvaart ziet hij als een nieuwe kans, gezien de ligging van zijn slagerij tussen de grote rivieren en het concept dat hij aanbiedt (maatwerk per dag).

Ze zijn er gelukkig nog: de echte liefhebbers die van jongs af aan in het vak zijn opgegroeid. Uiteraard wil Kees Joost een goede boterham (met eigen worst..) verdienen, maar dat wil hij vooral doen als eigen baas en niet als franchisenemer. Zo kan hij zijn eigen marges vaststellen, waarbij hij vooral concurrerend wil zijn zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit.

Kees Joost: ,,Als jochie liep ik in Ridderkerk al in de slagerij van mijn neef en het was voor mij vanzelfsprekend dat ik de Slagersvakschool zou gaan doen. Mijn start in Arkel is erg bemoedigend en mijn vijf personeelsleden en ik staan voor een goed product waar onze klanten niet teveel voor hoeven te betalen. Want die fout moet je in Arkel en Gorinchem zeker niet maken! Ik zie ook veel in het gebruiken van de sociale media. Vanaf januari komt mijn eigen website in de lucht en nu ben ik al te vinden op facebook".

Het dokter H. de Vriesplein in Arkel is een bezoekje waard, zeker nu er weer een nieuwe supermarkt geopend is en er vakmensen als Kees Joost Verhoeven voor u klaar staan.

Lees verder in de digitale editie