• Hunk de Kock

Volop Lente in Hartje Gorcum

GORINCHEM Zaterdag 13 april is het 'Lente in Hartje Gorcum'. Winkeliersvereniging Hartje Gorkum houdt voor de tweede keer een voorjaarsevent met vrolijke activiteiten, voorjaarsacties, bloemenmeisjes, paashazen en meer. Binnenstadmanager Nita van Wijngaarden vertelt wat bezoekers deze dag kunnen verwachten.

Van Wijngaarden: ,,Er gebeurt heel veel! We hebben alle winkeliers gevraagd iets extra's te doen voor hun klanten. Zo'n 90 winkels hebben grote paastakken voor de deur staan, waardoor je echt een lentesfeer krijgt. De lentemarkt op het Melkpad was vorig jaar al een succes. Dat valt nu samen met het vullen van de bloembakken, een jaarlijks buurtevenement dat dit jaar de plantenmarkt inluidt. Kringloopwinkel Woord en Daad is nieuw op het Melkpad en vult het mooi aan met een rommelmarkt. Samen met de catering van Metropole een goede binnenkomer in de stad!"

LENTEPARADE Op 6 locaties in de stad staan infotentjes met muziek en bloemenmeisjes die bloemen en programma's uitdelen. Van Wijngaarden: ,,Maar ook in de rest van de stad is veel muziek. Erg leuk is dat dj Dion weer even terug is op zijn oude plekje op de Langendijk! Daarnaast zijn er pop-up steltlopers, goochelacts en straattheater. En om 13.30 uur start de Lenteparade: dansschool Papillon, de stadsomroeper en steltlopers vormen een vrolijke sliert door de stad."

Op de Grote Markt kunnen kinderen ontdekken, groeien en knoeien. Het Huis van Inspiratie is net gestart met het thema 'Groei'. Van Wijngaarden: ,,Dat past mooi bij de lente. Kinderen kunnen hier allerlei activiteiten doen om de lente te voelen en ruiken. Wat is het verschil tussen hooi, stro en gras? En heb je wel eens schapenwol geroken? Bij de Buurvrouw op de Langendijk kun je zelfs echte lammetjes knuffelen! Ook de Stoomspuit Gorinchem geeft demonstraties in lentesfeer."

ACTIES Naast activiteiten zijn er veel leuke acties. Van Wijngaarden: ,,Erg leuk vind ik de initiatieven en samenwerking in de stad. Zo hebben 't Gelagh en Van Uffelen samen een mooie actie met een borrelbon bedacht. En kreeg ik onverwachts hulp van Gorinchem Beweegt met het versieren en rondbrengen van de Paastakken. Wereldse Boeken laat je gerechten proeven uit eigen kookboeken. Bij Cosmo krijg je een nieuwe lentelook. En je kunt mooie prijzen winnen op Facebook: een diner voor twee bij 't Gelagh of een High Tea bij La Blique. Nu alleen nog mooi weer!"

Kijk voor het programma op mooigorinchem.nl/lente-hartje-gorcum