• Jumbo familie racedagen 2017

    Stephan Tellier

Walter Lutterman voelt zich coureur

GORINCHEM Walter Lutterman (54 jaar) uit Gorinchem voelde zich afgelopen zondag 21 mei even een echte coureur. Hij maakte een rit in een échte Le Mans racewagen tijdens de Jumbo Racedagen, 'driven by Max Verstappen' op Circuit Zandvoort. Ook mocht hij Max Verstappen het hemd van het lijf vragen tijdens een meet & greet. Walter won deze droomprijs door boodschappen te doen bij Jumbo Gorinchem. In de speciale Jumbo LMP3-racebolide racete professioneel coureur Gijs van Lennep met Walter als passagier over het Circuit van Zandvoort.

Walter Lutterman kon zijn geluk niet op. ,,Het is in werkelijkheid nog mooier dan ik had durven dromen. Een geweldig gevoel om met zo'n enorme snelheid over het circuit te racen en andere auto's in te halen. Ik kon het haast niet geloven dat ik gewonnen had en moest even twee keer kijken of het wel echt waar was. Samen met mijn familie beleef ik vandaag de dag van mijn leven, bedankt Jumbo en Gijs!"

Vorig jaar bezochten al 100.000 bezoekers de Jumbo Racedagen. Dit jaar verlieten nog veel meer fans in alle vroegte hun huis om op tijd aan te komen in Zandvoort voor het grootste familie race-evenement van Nederland. Natuurlijk was Max Verstappen als held van Formule 1-minnend Nederland aanwezig tijdens de 'Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen' op 20 en 21 mei. De beroemde coureur verzorgde verschillende Formule 1-demonstraties in de V8-aangedreven Red Bull, waarmee Sebastian Vettel in 2012 wereldkampioen werd. Ook reed Max Verstappen op zondag 21 mei zelfs een nieuw baanrecord (1.19,511) op het circuit.

Niet alleen de massale gekte rondom Max zorgde voor de hoge bezoekersaantallen. Ook het uitgebreide programma met raceseries als de Porsche GT3 Cup, de TCR Benelux en de BOSS GP waren hoogtepunten voor het publiek. Voor jong en oud was er nog veel meer te beleven. Zo waren er supercars te bewonderen, kon het eigen racetalent worden getest in een racesimulator of kartbaan en was er volop lekker eten en drinken. Ook kregen een paar jonge fans de kans om de topcoureur een paar persoonlijke vragen te stellen op het Max Verstappen stage.

Fotobijschrift:

Jumbo klant Walter Lutterman en coureur Gijs van Lennep racen met ruim 250 km per uur over het Circuit van Zandvoort tijdens de 'Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen'