Wereldwinkel biedt verantwoorde kerstpakketten

GORINCHEM De Wereldwinkel, dè fairtrade cadeauwinkel van Nederland, biedt ook in 2015 organisaties weer de mogelijkheid om zich door middel van fairtrade kerstpakketten en eindejaargeschenken op een eenvoudige manier maatschappelijk te profileren naar werknemers en relaties. Wereldwinkel Gorinchem heeft dit jaar een grote verscheidenheid aan fairtrade kerstpakketten en eindejaarsgeschenken. Zowel traditionele en zelf samen te stellen kerstpakketten als een ludiek keuzepakket behoren tot het assortiment van de Wereldwinkel.

Duurzaamheid. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Fairtrade. Kwaliteit. Authenticiteit. Vandaag de dag in kunnen we er niet meer aan ontkomen: we willen en moeten naar duurzame oplossingen. Met kerstpakketten en eindejaarsgeschenken van de Wereldwinkel kunnen organisaties op een eenvoudige manier een positief signaal afgeven en daadwerkelijk bijdragen aan een eerlijkere wereld.

De pakketten worden gevuld met ambachtelijke, kleurrijke cadeaus en lekkernijen. Elk artikel - food en non-food - uit het assortiment zijn op lokale en traditionele wijze in ontwikkelingslanden onder fairtrade criteria vervaardigd. Traditionele dessins, patronen en vormen uit verschillende culturen zijn opnieuw vorm gegeven maar vaak nog met de hand gemaakt, zonder dat producten de authenticiteit verliezen. Dit levert unieke en verrassende producten op die zich onderscheiden door bijzondere achtergronden en verhalen.

De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 7.000 vrijwilligers in 239 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.