Werkgeversservicepunt AV regio lanceert website voor werkgevers

GORINCHEM De website WSPAVregio.nl betekent een centrale ingang voor werkgevers met vragen over het creëren van werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee verbetert de dienstverlening aan werkgevers en kan er voor werkzoekenden nog beter bemiddeld worden. Er zijn in Nederland 35 arbeidsmarktregio's van waaruit gemeenten, UWV en sociale partners dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden vormgeven. Alle 35 arbeidsmarktregio's hebben een eigen werkgeversservicepunt.

Werkgevers hebben afgesproken dat er tot 2026 jaar 125.000 extra banen komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit zijn 100.000 banen bij bedrijven en 25.000 banen bij de overheid. Dit heet de 'banenafspraak'. Gemeenten kunnen werkgevers ondersteunen door bijvoorbeeld aanpassingen op de werkplek, extra begeleiding of loonkostensubsidie. Wie werkt, krijgt maandelijks salaris en ontvangt niet langer een uitkering.

Het WSP AVregio ondersteunt werkgevers met advies en weet de weg naar subsidies en regelingen. Daarnaast beschikt zij over een divers bestand werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder mensen met een arbeidshandicap.

Samenwerkingsverband

In de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is het Werkgeversservicepunt AVregio een samenwerkingsverband tussen Avres en het UWV. Partners in het werkgeversservicepunt zijn de gemeente Leerdam, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Giessenlanden, Lingewaal, Molenwaard en Zederik.

Bij het werkgeversservicepunt kunnen werkgevers terecht voor:

Advisering en ondersteuning bij personeelsvraagstukken

Kosteloze werving en selectie van geschikte kandidaten

Advisering over de mogelijkheden van sociaal ondernemen

Coaching en begeleiding van werknemers

Bemiddeling bij de inzet van subsidies en regelingen

Info: WSPAVregio.nl. Op 27 september vindt de bijeenkomst "Leren en werken" plaats.