• Paschalis Adamakis en Manon Visser in de Schoutstraat, waar vorig jaar de braderie begon.

    Tim Hartman

Zomerbraderie in het Piazza Center

Advertorial

GORINCHEM Het Piazza Center pakt aanstaande zaterdag, 9 juni, uit met een gezellige zomerbraderie. De ruim veertig winkels in het grootste winkelcentrum van Gorinchem laten met de braderie zien wat zij te bieden hebben: van etenswaren tot aan kleding.

Door Tim Hartman

De gezellige zomerbraderie wordt voor het tweede jaar op rij gehouden. Vorig jaar vond de braderie voor het eerst plaats in een gedeelte van het Piazza Center, de Schoutstraat. De braderie werd met zoveel enthousiasme ontvangen dat ook de andere winkels in het Piazza Center dolgraag aanschuiven met hun kraampje. Reden voor de activiteitencommissie om dit jaar extra groot uit te pakken met de braderie. ,,We willen het winkelend publiek een extra beleving bieden, stelt Paschalis Adamakis van Proeverz.

BRUISEND WINKELCENTRUM Samen met Manon Visser van Kaasspecialist Alexanderhoeve vormt Adamakis sinds 1 januari van dit jaar de activiteitencommissie van het Piazza Center. Ze zorgen er voor dat er nagenoeg het hele jaar iets extra's te doen is in het bruisende winkelcentrum. ,,Er staat een mooi jaarprogramma met leuke en frisse activiteiten. Bijna elke zaterdag staat volgepland", wijst Visser naar een lijst met evenementen.

,,Met Moederdag hadden we een pianist, met Vaderdag hebben we een sneltekenaar zoals je die kent van de boulevards op vakantie, maar ook met feestdagen zoals Pasen en Sinterklaas zijn er allerlei leuke activiteiten", somt Visser op.

Door de activiteiten proberen de ondernemers gezamenlijk het Piazza Center op de kaart te zetten als hét winkelcentrum van Gorinchem. Adamakis: ,,Gratis parkeren, overdekt, een breed aanbod van winkels, nauwelijks leegstand en met Proeverz is er nu ook een restaurant."

De grotere activiteiten worden met Tommy Netten georganiseerd. Ook zijn Pia en Zaza bijna elk weekend in het winkelcentrum te vinden. ,,De kinderen zijn echt dol op hen", weet Visser.

BRADERIE Ook met de braderie wordt flink uitgepakt. Vorig jaar vond deze zoals gezegd alleen in de Schoutstraat plaats, maar dat was zo'n groot succes dat nu de kraampjes door het gehele Piazza Center te vinden zijn. ,,Visboer, kaaszaak, slagerij: er zijn allerlei lekkere hapjes", stelt Adamakis. ,,Maar ook de Etos, Shoeby Mode en Zwart Modeschoenen doen mee. We doen het met z'n allen: van eten tot aan kleding. Het is een braderie met allerlei producten", aldus Adamakis.

Bovendien bruist het Piazza Center tijdens de braderie ook voor de kleinste bezoekers, zo vertelt Visser. ,,Er is muziek van Tommy Netten, een springkussen, kinderen kunnen geschminkt worden. We zorgen met z'n allen voor een heel leuke sfeer."

De braderie vindt zaterdag 9 juni plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie kan men terecht op www.piazza-center.nl of op de Facebookpagina van het Piazza Center.